eur:
394.91
usd:
371.5
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: police.hu

Befejezték a meggyilkolt szekszárdi kislány ügyében indított eljárást

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányságon befejezték a brutális kegyetlenséggel meggyilkolt 6 éves kislány ügyében indított büntetőeljárást.

Március 8-án az esti órákban érkezett bejelentés, hogy a délután folyamán eltűnt egy gyermek. A Szekszárdi Rendőrkapitányság munkatársai nagy erőkkel a keresésére indultak, és fél órán belül Szekszárdon a Patak utca mögötti patak medrében megtalálták az eltűnt 6 éves kislányt, akinek életét a kiérkező mentők már nem tudták megmenteni.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság és a Szekszárdi Rendőrkapitányság munkatársai nagy erőkkel dolgoztak az elkövető felkutatásán, és rövid időn belül elfogtak egy 19 éves helyi férfit, a megölt kislány unokatestvérét, aki elszámoltatása során részben elismerte a gyilkosságot.

Kihallgatását követően őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. A férfi eleinte az Igazságügyi és Megfigyelő Elmegyógyintézetben volt megfigyelésen, de később az egyik hazai büntetés-végrehajtási intézetbe szállították, ahol azóta is letartóztatásban van.

Az eset kapcsán a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányságon büntetőeljárást indítottak emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

Az ügyben kirendelt orvosszakértő megállapította, hogy a kislány halálát közvetlenül a vízbe fulladás okozta, annak ellenére, hogy testén számos súlyos sérülés volt. A rendőrök a helyszínen találtak egy térkövet is, melyről egyértelműen megállapították, hogy az elkövetés eszköze ez a tárgy volt.

Az eljárás során a 19 éves férfit aljas indokból vagy célból, különös kegyetlenséggel, tizennegyedik életévét be nem töltött, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntett elkövetésével gyanúsították meg.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányságon a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az ügyben keletkezett iratokat a napokban megküldték az ügyészségnek - írja a police.hu.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×