eur:
395.12
usd:
371.64
bux:
66169.98
2024. április 16. kedd Csongor
Nyitókép: Zoo Budapest

Fordulat az állatkerti teknős kivégzőjének ügyében

Rács mögött töltötte az éjszakát az ózdi nő, hamarosan bíróság elé állíthatják.

Mint arról az Infostart beszámolt, a BRFK felkérésére az ózdi rendőrök Ózdon elfogták a nőt, aki a Fővárosi Állat- és Növénykertben megkínzott egy görög teknőst.

A police.hu oldalára késő este felkerült közlemény szerint a 28 éves V. Adélt előállították,

gyanúsított kihallgatását követően a nyomozó hatóság őrizetbe vette és bíróság elé állítását tervezi.

Budapesti Rendőr-főkapitányság XIV. kerületi Rendőrkapitánysága állatkínzás vétség gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen, mert a Fővárosi Állat- és Növénykert feljelentése alapján 2019. június 13-án egy látogató utcakövet dobott egy görög teknősre.

A zuglói nyomozók kevesebb, mint 20 órán belül azonosították és az Ózdi Rendőrkapitányság rendőreivel együttműködve elfogták a feltételezett elkövetőt.

Mint arról a brutális támadás másnapján, szerda délután egy kockakővel ütötték agyon a Fővárosi Állat- és Növénykert egyik görög teknősét. A sebesült állatot a gondozók a zárás előtti állományszemle idején találták meg,

a teknős sérülései olyan súlyosak voltak, hogy az állatorvosok már nem tudtak segíteni rajta, így a hüllő elaltatása mellett döntöttek.

A történteket rögzítette az állatkert térfigyelő kamerája, a felvételek alapján vélhetően az történt, hogy az elkövető a kerítésen áthajolva kivette az állatot a kifutóból, aki azonban alighanem a kezébe piszkíthatott, ami nem ritka a teknősöknél ilyen esetben. Ezután a nő keresett egy követ, és agyonütötte vele az állatot.

Az állakert feljelentést tett, a biztonsági kamera felvételeit is átadta a rendőrségnek, amely nagy erőkkel kezdte keresni a teknős gyilkosát, a gyanúsítottat egy nap alatt megtalálták.

Címlapról ajánljuk
Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Az első napon leállíttatta a belga rendőrség a Nemzeti Konzervativizmus Konferenciáját Brüsszelben. A helyi jelentések szerint a rendezvény folytatódik, de új vendégeket már nem engednek be. A hatóságok a délutánra meghirdetett ellentüntetésre hivatkozva akarják beszüntetni a konferenciát, amelyet korábban már két brüsszeli helyszín is elutasított.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Megszólalt az Uber – Kiderült, mikor indulnak Budapesten

Megszólalt az Uber – Kiderült, mikor indulnak Budapesten

Nemrég derült ki, hogy az Uber – amely közel nyolc éve hagyta el a budapesti piacot – új formában tér vissza a fővárosba. Április 16-án, vagyis ma a Budapesti Közlekedési Központ után a Nemzeti Közlekedési Hatóság is zöld utat adott a cégnek, vagyis a hivatalos jóváhagyási folyamat lezárult. Várhatóan nyár elején indul a szolgáltatás, és már csak napok kérdése, hogy jelentkezhetnek a sofőrök az Uberhez. A cég indulásáról kérdeztük Kardos Esztert, az Uber magyarországi vezetőjét és Reich Ádámot, a partnercég, az F Mobilitás Kft. ügyvezetőjét.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×