Nyitókép: Police.hu

Horrorkamiont fogtak a rendőrök az M5-ösön

Infostart
2019. május 29. 14:27
A szerb jármű az M1-esen szenvedett balesetet, de a roncsolódott pótkocsival továbbhaladt, és az útra szóródott a rakománya.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányságra kedd délelőtt érkezett bejelentés, amely szerint az M5-ös autópályán Dabas térségében egy olyan kamion közlekedik, amelynek vontatmánya sérült és rakományának darabjai az úttestre esnek menet közben. A járőrök az autópálya 54. kilométerszelvényében ellenőrizték a szerb járműszerelvényt.

A rendőrök megállapították, hogy a szerb férfi által vezetett jármű vontatmánya és ponyvája oly mértékben rongálódott, hogy az azzal való közlekedés közvetlen balesetveszéllyel járt. Az ellenőrzés során a járőrök megállapították azt is, hogy a tehergépkocsi vontatmánya aznap korábban az M1-es autópályán egy közlekedési balesetben rongálódott, és a sofőr így folytatta vele útját.

A sofőrt a rendőrök a Dabasi Rendőrkapitányságra állították elő, és gyorsított szabálysértési eljárás ban pénzbírsággal sújtották, a pótkocsi forgalmi engedélyét pedig még a helyszínen elvették - írja a police.hu.