Nyitókép: Pixabay.com

Vérfertőző kapcsolat is megelőzhette a gyilkosságot

Infostart
2019. május 7. 13:18
Bátyja lányának meztelen holttestét B. J. a pincében ásta el, egyelőre bizonytalan, milyen kapcsolat volt köztük. B. J. beismerte a gyilkosságot.

Megfojtotta bátyja 17 éves lányát egy férfi Zala megyében, a holttestet pedig elásta a pincében - legalábbis ezzel vádolják a Zaol.hu bírósági tudósítása szerint.

A hétfői tárgyalási napon a vádlott B. J. elmondta, hogy unokahúga 2007. május 16-án reggel meglátogatta, pénzt kért tőle, de nem adott neki, ezért távozott, ám este visszatért és több tízezer forintot kért, mondván, nem akar hazamenni többé. B. J. állítása szerint győzködte a lányt, hogy ne csináljon butaságot, a lány azonban szemére vetette múltját - B. J. hét évet ült börtönben korábban. A kamasz öngyilkossággal is fenyegetőzött, a nadrágjából kihúzta a zsinórt és a nyakához tette; B. J. vallomása szerint ekkor ő elveszítette a fejét, és a zsinórt meghúzta, a lány pedig nem mozdult többé.

Ezután a holttestet a pincében elásta, de előtte levetkőztette, amire nem tudott magyarázatot adni, de azt - korábbi vallomásaival ellentétben - kijelentette, nem volt köztük szexuális kapcsolat,

"testvéreként szerette" testvére lányát.

A vádirat szerint azonban a férfi 2007 tavaszát megelőző hónapokban szexuális kapcsolatba került az unokahúgával, akinek az együttlétekért cigarettát és pénzt adott.

A lányt eltűntként keresték évekig, az ügy aktáját tavaly újra megnyitották, tanúkat hallgattak meg, és ez alapján jutottak el a férfihoz, aki poligráfos vizsgálatot követően beismerte az emberölést.

Ítélet még nem született.