Nyitókép: Pixabay

Gyerekeket fenyegetve koldult pénzt – bíróság elé állítják

Infostart
2019. április 15. 16:33
Egy fiatal férfi áll zsarolás miatt bíróság elé a Pécsi Járásbíróságon, mert két fiatal fiút is megfélemlített a megyeszékhelyen, pénzt követelve tőlük.

A vádirat szerint tavaly szeptember elsején Pécs Kertvárosában szólított le egy gyermekkorú fiút, adjon pénzt, hogy beteg anyjához haza tudjon utazni – írja a Bama.hu.

A megszeppent fiú megszaporázta lépteit, ám a vádlott nem tágított mellőle, azzal rémisztgette, hogy korábban rablás miatt ült börtönben

– közben folyamatosan félelmet keltve gesztikulált a szegény gyerek irányába.

A gyerek a fenyegetések atására bevallotta, hogy gyógyszertárba megy, de a visszajárót odaadja majd. Pechjére a patika zárva volt, így a gyanúsított elkérte az ötezres címletet a gyerektől, hogy a felét majd visszaadja. Ám a fiú a félelemtől nem merte megszámolni a visszakapott pénzt, sőt, a vádlott továbbra is követte, és újabb ezer forintot kért vissza abból, amit korábban a gyereknek adott. Mindössze 945 forint maradt az áldozat zsebében.

Tíz nappal később a vádlott szintén megszólított egy középiskolás fiút, hogy 2700 forintot kérjen tőle azzal az ürüggyel, hogy a testvéreit akarja meglátogatni. A megkörnyékezett srác nem adott pénzt, ám továbbra is követte, s közölte, hogy háromnapos őrizetből szabadult nemrég, mert megvert négy gyereket, akik szintén nem adtak neki pénzt.

A fiú ekkor felajánlotta, hogy vesz neki vonatjegyet, ám nem sikerült meggyőznie az agresszív támadót. Ekkor a gyerek – hirtelen ötlettől vezérelve és menekülésképpen – bement egy közeli dohányboltba, ahol értesítette a rendőrséget.