eur:
395.78
usd:
366.78
bux:
65712.52
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Kiégett személygépkocsik, miután frontálisan ütköztek a 81-es úton, Mezőörsnél 2019. március 10-én. Az üközés után az autók kigyulladtak, a balesetben hét ember, köztük két gyermek életét vesztette.
Nyitókép: Krizsán Csaba

Újabb fejlemények a hét áldozatot követelő mezőörsi baleset ügyében

A börtönviselt, súlyos testi sértés miatt eljárás alatt álló férfi jogosítvány nélkül vezetett, és okozta a vasárnapi balesetet.

A Kisalföld megtudta: jogosítványa sem volt P. Zoltánnak, aki a vizsgálatok jelen állása szerint a balesetet okozta Mezőörsnél, ahol vele együtt hét ember meghalt. A lap értesülését a rendőrség megerősítette.

A 29 éves férfi nem volt ismeretlen a nyomozó hatóság számára, 2013-ban jogerősen két év börtönre ítélték csoportos rablás miatt, 2014-ben szabadult. Másodszor kisebb ügyben került bíróság elé, a kötelező tartásdíjat nem fizette, ezért 2017-ben közérdekű munkára küldték.

A halála előtti utolsó ügyében nem akart kiköltözni az édesanyja által bérelt lakásból, és ezen összeszólalkoztak a tulajdonossal, akit a vita közben P. Zoltán többször megütött, majd az őket szétválasztani szándékozó édesanyját is fellökte és többször megrúgta. Mindkét áldozat nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérülést szenvedett, a rendőrök akkor elfogták P. Zoltánt, s ellene súlyos testi sértés elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárás is indult. Mivel szabadlábon várta ügye folytatását, ezért az Opelt is használhatta.

A férfi autójával Kisbér felől Mezőörs irányába tartott, és egy másik gépkocsi előzésébe kezdett. Amikor visszatért a saját sávjába, elvesztette uralmát a járműve felett és áttért a szemközti sávba, ahol összeütközött egy szabályosan közlekedő személyautóval. A balesetben mindkét jármű kigyulladt, két nő, négy férfi és egy gyermek égett benn a roncsokban.

Címlapról ajánljuk

Egyre több ország ismeri fel a menekülthelyzet tarthatatlanságát

A humanitárius hozzáférést és a migránsok menedékjogi helyzetét elemezte egy nemzetközi tanulmány, melynek készítői szakpolitikai intézkedéseket is javasolnak az érintett országok vezetőinek. A Migrációkutató Intézet vezető kutatója azt mondta az InfoRádióban, hogy a jelentés megerősíti, egyre több nyugati kormányzat ébred rá, milyen veszélyei lehetnek az illegális migrációnak, ugyanakkor Tárik Meszár szerint az elemzés több megállapítása is ellentmondásos.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×