INFORÁDIÓ 
2019. június 26. szerda
János, Pál

teréz körút

robbantás

p. lászló

Budapest, 2018. február 5. A 2016. szeptember 24-ei Teréz körúti robbantás vádlottja az ellene előre kitervelten, aljas indokból, több ember és hivatalos személy sérelmére több ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölés bűntettének kísérlete és más bűncselekmények miatt indult per második tárgyalási napján a Fővárosi Törvényszéken 2018. február 5-én. MTI Fotó: Balogh Zoltán

Megszólalt a Teréz körúti robbantó apja

Infostart

Nincs túl jó véleménnyel a bírósági ítéletről - ismert, 30 év múlva szabadulhat az ítéletben terroristának nevezett P. László.

Színjátéknak nevezte a Teréz körúti robbantó édesapja a Blikknek a fiát érő bírósági eljárást, amelynek a végén a 26 éves P. József 30 éves börtönbüntetést kapott, legkorábban 2046-ban dönthetnek feltételes szabadlábra helyezéséről. A Fővárosi Törvényszék az első fokon eljáró bíróság ítéletét 5 évvel szigorította.

"Első lépésként ezért a Kúriához fordulunk, aztán ha az sem hoz eredményt, irány Strasbourg!"

- fogalmazott idősebb P. László.

Ismert, 2016. szeptember 24-én P. László egy hátizsákban házi készítésű bombát helyezett el a Teréz körúton. A szerkezetet hátizsákkal hozta működésbe épp akkor, amikor két rendőr odaért. Mindkét egyenruhás életveszélyes sérüléseket szenvedtek, de azóta felépültek és újra tagjai a rendőri állománynak. 2016 októberében Keszthelyen fogták el P. Lászlót. Beismerő vallomást tett - tettét nem indokolta -, de aztán visszavonta azt.

Nyitókép: Balogh Zoltán
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018