eur:
393.52
usd:
364.47
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
A 2016. szeptember 24-ei Teréz körúti robbantás vádlottja az ellene előre kitervelten, aljas indokból, több ember és hivatalos személy sérelmére több ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölés bűntettének kísérlete és más bűncselekmények miatt indult per második tárgyalási napján a Fővárosi Törvényszéken 2018. február 5-én.
Nyitókép: Balogh Zoltán

Megszólalt a Teréz körúti robbantó apja

Nincs túl jó véleménnyel a bírósági ítéletről - ismert, 30 év múlva szabadulhat az ítéletben terroristának nevezett P. László.

Színjátéknak nevezte a Teréz körúti robbantó édesapja a Blikknek a fiát érő bírósági eljárást, amelynek a végén a 26 éves P. József 30 éves börtönbüntetést kapott, legkorábban 2046-ban dönthetnek feltételes szabadlábra helyezéséről. A Fővárosi Törvényszék az első fokon eljáró bíróság ítéletét 5 évvel szigorította.

"Első lépésként ezért a Kúriához fordulunk, aztán ha az sem hoz eredményt, irány Strasbourg!"

- fogalmazott idősebb P. László.

Ismert, 2016. szeptember 24-én P. László egy hátizsákban házi készítésű bombát helyezett el a Teréz körúton. A szerkezetet hátizsákkal hozta működésbe épp akkor, amikor két rendőr odaért. Mindkét egyenruhás életveszélyes sérüléseket szenvedtek, de azóta felépültek és újra tagjai a rendőri állománynak. 2016 októberében Keszthelyen fogták el P. Lászlót. Beismerő vallomást tett - tettét nem indokolta -, de aztán visszavonta azt.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×