eur:
395.3
usd:
366.56
bux:
65159.47
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Hatan bántalmaztak szexuálisan egy elkábított lányt

A Miskolci Törvényszék többéves fegyházbüntetésre ítélt hat embert, aki 2017 nyarán egy Miskolchoz közeli településen marihuánás cigarettával elkábított, majd szexuálisan bántalmazott egy fiatalkorú lányt.

A vádlottak és a sértett ismerték egymást, ugyanazon településen éltek. A lány 2017 júliusában egy este az utcán összetalálkozott két vádlottal. Elfogadott tőlük egy cigarettát, amelytől néhány perc alatt elbódult, végtagjait még tudta mozgatni, de beszélni már nehezére esett - áll a bíróság közleményében.

Kábultságát kihasználva a két vádlott egy romos házba kísérte a lányt, ahol ismét cigarettára gyújtottak. Egyikük ölelgetni kezdte a sértettet, aki igyekezett eltolni magától a férfit, de egyre erőtlenebbé vált, nem tudott védekezni a szexuális erőszak ellen. Időközben egy harmadik férfi is bekapcsolódott az aktusba. Később újabb ember érkezett a házhoz, aki a lányt átvitte egyik társa lakásába. Időközben a sértett bódultsága csökkent, védekezett a nemi erőszak ellen, de befogták a száját, lefogták és valamennyi vádlott bántalmazta szexuálisan.

A bíróság a vádlottakat tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére erőszakkal, egymás cselekményéről tudva, többek által elkövetett szexuális erőszak bűntettében mondta ki bűnösnek. A felnőttek közül az egyiket 10 év, a másikat 9 év 6 hónap, két vádlottat 9 év, kettőt 8 év 6 hónap fegyházra ítélték. A fiatalkorú vádlottra 4 év szabadságvesztést szabtak ki. Egy vádlottat a bíróság felmentett.

A bűnösnek kimondott vádlottak és védőik fellebbeztek az ítélet ellen.

Címlapról ajánljuk
Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?
Elemzés

Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?

Egyre csökken a németországi Zöldek párt támogatottsága, öt év alatt több mint duplájára, 25-ről 56 százalékra nőtt azok száma, akik semennyire sem tudnak azonosulni a párttal, ezzel Németország egyik leginkább elutasított politikai tömörülésévé vált. A háttérben a zöldítés, a kormány energiapolitikája áll - mondta az InfoRádióban Dobrowiecki Péter, a Mathias Corvinus Collegium Magyar-Német Intézetének kutatási vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×