INFORÁDIÓ 
2019. június 16. vasárnap
Jusztin

ügyészség

közös képviselő

vádemelés

biztosítás

Elképesztő módon trükközött egy közös képviselő

Infostart

Vagyoni hátrányt okozó közös képviselővel szemben emeltek vádat.

Az Esztergomi Járási Ügyészség nagyobb vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette miatt vádat emelt egy dorogi társasház közös képviselőjével szemben, aki a közgyűlés felhatalmazása nélkül a társasház vagyona terhére olyan életbiztosítást kötött, amelynek halál esetére ő volt a kedvezményezettje.

A vádlott 2010. július 1. napjától látja el a társasház képviseletét. A nő 2010. augusztus 12. és 2018. június 22. napja között egy hazai biztosító üzletkötője is volt. A társasház közgyűlésének felhatalmazásával az egyik lakó életbiztosítást kötött 2011. október 7. napján, amely biztosításközvetítőként a vádlott írt alá.

A szerződés 2014. október 16-án megszűnt, a vádlott azonban a lejárati összeget, 502.986 forintot nem utaltatta vissza a társasház bankszámlájára, hanem a közgyűlés felhatalmazása nélkül újabb, 10 évre szóló életbiztosításba fektette. Az újabb szerződés kedvezményezettje a szerződéses idő elérése esetére az egyik lakó, míg halál esetére a vádlott volt. Az újabb életbiztosítási szerződést a társasház nevében a vádlott írta alá, és biztosításközvetítőként is ő járt el.

Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy az Esztergomi Járásbíróság a vádlottal szemben, tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben pénzbüntetést szabjon ki.

A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018