Nyitókép: MTI/Sóki Tamás

Rálőtt a parkolóőrökre a feldühödött autós Pécsett

Infostart
2019. február 19. 17:40
Súlyos testi sértésért kell felelnie a Pécsi Járásbíróságon, ahol kedden tartanak előkészítő ülést az ügyben.

A vádirat szerint a férfi tavaly márciusban egy pécsi élelmiszerbor előtt parkolt le, de nem váltott jegyet. A boltból kilépve meglátta, hogy egy parkolóőr épp megbünteti. Ekkor ordibálni, káromkodni kezdett és azzal fenyegette meg későbbi áldozatát, hogy szétveri a fejét és elvágja a torkát. A parkolóőr ekkor telefonon segítségül hívta barátját, aki szintén őrként dolgozott.

A vádlott lászólag lehiggadt, a parkolóőrök - ekkor már hárman voltak - elmagyarázták neki, hogy ha vesz jegyet, akkor nem büntetik meg. A férfi megvette a parkolójegyet, ám hirtelen ismét dühbe gurult, ismét szidni kezdte az őröket, egyiküket fejen ütötte, majd elővette kocsijából ötlövetű riasztófegyverét és rálőtt az őrökre, akiket többször is eltalált a 9 mm-es gumilövedékekkel - számol be a történtekről a Bama.hu.

A lövések miatt az egyik parkolóőr könnyebb sérüléseket szerzett, a két nő azonban súlyosan megsebesült, amikor egyikük jobb alkarját találta el egy lövedék, míg kollegináját kétszer hátba lőtte az elkövető.