Nyitókép: Pixabay.com

Horrorvideóval rémisztgetett budapesti diákokat – elfogta a rendőrség

Infostart
2018. december 7. 13:26
A rendőrök elfogták azt férfit, aki egy budapesti általános iskola diákjait rémítette meg a videójával.

„Azt mondják, nagyon fájdalmas, ha elvágják a nyakad” – kezdi a férfi a felvételen. A horrorvideó az egyik fővárosi általános iskola diákjai között terjedt. A felvételt, amelynek kockáin egy karácsonyfa alatt ülő, hatalmas késsel hadonászó srác látható, a 11 éves diákok egy zárt csoportban küldözgették egymásnak. A videó miatt több kiskamasz megrémült – írja a Blikk.

„Nagyon megviselte a gyerekeket, úgy tudom, volt köztük olyan, aki teljesen kiborult, sírt, nem tudott aludni a videó miatt”

– árulták el névtelenséget kérve az érintett szülők, hozzátéve: elmagyarázták nekik, hogy a fiú szavait, aki szellemnek vallja magát a videóban, nem kell komolyan venni.

A rendőrség pénteki tájékoztatása szerint elfogták a videót készítő férfit – emeli ki a lap. A police.hu szerint Budapesti Rendőr-főkapitányság VI. kerületi Rendőrkapitánysága bejelentés alapján december 4-én zaklatás miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettes ellen, aki magát szellemnek mondva olyan videót terjesztett novemberen, melyben megöléssel fenyegette meg azt, aki a videót megtekintés után nem küldte tovább.

A rendőrök a bűncselekmény elkövetőjeként azonosítottak egy 23 éves téglási férfit, akit csütörtökön este otthonában a Hajdúhadházi Rendőrkapitányság munkatársai elfogtak, majd előállították a VI. kerületi Rendőrkapitányságra.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VI. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói a férfit zaklatás vétség miatt gyanúsítottként hallgatták ki, a bűncselekmény elkövetését beismerte, majd őrizetbe vették, és előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.