INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 22. kedd
Móric

olaszliszka

lincselés

szögi lajos

Balla Lajos (középen j) tanácsvezető bíró és az elsőrendű vádlott (k) az olaszliszkai emberölés ügyében tartott helyszíni tárgyaláson. A különleges rendőri és biztonsági intézkedések mellett tartott, több mint kétórás tárgyalás során a másodfokon eljáró Debreceni Ítélőtábla tanácsa szemrevételezte a helyszínt. Szögi Lajos tiszavasvári tanárt a gyermekei szeme láttára verték agyon 2006. október 15-én Olaszliszkán, miután a férfi autójával elsodort egy út mellett haladó kislányt, aki az árokba esett, de nem sérült meg.

Fordulat az olaszliszkai lincselés ügyében

Infostart

Egy bizarr helyzet következményeként milliókhoz juthat az áldozat családja.

Ez az olasz­lisz­kai lin­cse­lés el­ső­rendű vád­lott­ja­ként 17 évre ítélt ifjabb férfi a börtönkörülmények miatt perelte be a magyar államot, és első fokon nyert, a sérelemdíja pedig ötmillió forint.

Ha a végzés jogerőssé válik, az elítélt egy fillért sem fog kapni az összegből, a pénzből ugyanis először az elmaradt gyermektartási díj és a sértettek vagy hozzátartozók polgári jogi igényének kielégítése élvez elsőbbséget - mondta a Borsnak nyilatkozó jogász.

Mivel Szögi Lajos családjának korábban 46 milliós kártérítést ítéltek meg jogerősen, az ötmilliót ők kapják.

Ezt erősítette meg a Magyar Időknek Szabó Judit, az Országos Bírósági Hivatal bírája is. Mint mondta, „az ilyen ügyekben – mielőtt a fogva tartottnak megítélt összeget elutalnák – a bíróságnak kötelező megkeresnie a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamarát, hogy van-e az adott ügy terheltjével szemben kártérítési eljárás, és ha van, az ott megjelenő bankszámlára utalják a pénzt, nem pedig a terheltnek.”

Szögi Lajos tiszavasvári tanárt 2006. október 15-én verték agyon Olaszliszkán, amikor a településsel egybenőtt Vámos­új­faluba tartott, amikor autójával elsodort egy gyermeket. A kislány az árokba zuhant, de nem esett baja, hozzátartozói rátámadtak az autót vezető tanárra, kirángatták a volán mögül és gyermekei szeme láttára halálra verték.

Nyitókép: MTI/Vajda János
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018