eur:
394.21
usd:
370.33
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Balla Lajos (középen j) tanácsvezető bíró és az elsőrendű vádlott (k) az olaszliszkai emberölés ügyében tartott helyszíni tárgyaláson. A különleges rendőri és biztonsági intézkedések mellett tartott, több mint kétórás tárgyalás során a másodfokon eljáró Debreceni Ítélőtábla tanácsa szemrevételezte a helyszínt. Szögi Lajos tiszavasvári tanárt a gyermekei szeme láttára verték agyon 2006. október 15-én Olaszliszkán, miután a férfi autójával elsodort egy út mellett haladó kislányt, aki az árokba esett, de nem sérült meg.
Nyitókép: MTI/Vajda János

Fordulat az olaszliszkai lincselés ügyében

Egy bizarr helyzet következményeként milliókhoz juthat az áldozat családja.

Ez az olasz­lisz­kai lin­cse­lés el­ső­rendű vád­lott­ja­ként 17 évre ítélt ifjabb férfi a börtönkörülmények miatt perelte be a magyar államot, és első fokon nyert, a sérelemdíja pedig ötmillió forint.

Ha a végzés jogerőssé válik, az elítélt egy fillért sem fog kapni az összegből, a pénzből ugyanis először az elmaradt gyermektartási díj és a sértettek vagy hozzátartozók polgári jogi igényének kielégítése élvez elsőbbséget - mondta a Borsnak nyilatkozó jogász.

Mivel Szögi Lajos családjának korábban 46 milliós kártérítést ítéltek meg jogerősen, az ötmilliót ők kapják.

Ezt erősítette meg a Magyar Időknek Szabó Judit, az Országos Bírósági Hivatal bírája is. Mint mondta, „az ilyen ügyekben – mielőtt a fogva tartottnak megítélt összeget elutalnák – a bíróságnak kötelező megkeresnie a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamarát, hogy van-e az adott ügy terheltjével szemben kártérítési eljárás, és ha van, az ott megjelenő bankszámlára utalják a pénzt, nem pedig a terheltnek.”

Szögi Lajos tiszavasvári tanárt 2006. október 15-én verték agyon Olaszliszkán, amikor a településsel egybenőtt Vámos­új­faluba tartott, amikor autójával elsodort egy gyermeket. A kislány az árokba zuhant, de nem esett baja, hozzátartozói rátámadtak az autót vezető tanárra, kirángatták a volán mögül és gyermekei szeme láttára halálra verték.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×