eur:
392.83
usd:
368.12
bux:
66115.42
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Rendőrök finn módszerrel szondáztatnak a hajdúságban, 162 sofőrből egy bukott meg
Nyitókép: Police.hu

Itt az új rendőri szigor a magyar utakon

Csak Bács-Kiskun megyében 153 ittas sofőrt szűrtek ki a rendőrök.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság kiemelt figyelmet fordít az ittas vagy bódult állapotban közlekedő sofőrök kiszűrésére. 2018 novemberében a megyében hat olyan személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt, amelynek részese ittas sofőr volt. A járőrök további 147 ittas járművezetőt szűrtek ki a forgalomból, mielőtt tragédiát okozhatott volna. A közlekedők továbbra is folyamatos ellenőrzésekre számíthatnak a megye útjain annak érdekében, hogy a hatóság minél több kockázati tényezőt kiszűrjön a forgalomból.

A police.hu oldalon megjelent közleményben felhívja a rendőrség a fihyelmet, hogy a kialakult tévhitekkel ellentétben már egy pohár szeszes ital elfogyasztása is számít. Az alkohol kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki - észlelési idő növekedése, reflexek tompulása, szemmozgató izmok lassulása -, amelyek a biztonságos közlekedéssel nem egyeztethetők össze.

Címlapról ajánljuk

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×