Nyitókép: MTI / Szigetváry Zsolt

Holttest a csomagtartóban: a rendőrség nem kíván találgatásokra reagálni

Infostart
2018. december 3. 15:15
Az ORFK szerint nem igaz, hogy a túlórakorlát miatt nem vizsgálták meg a nyíregyházi bolti késelő kocsijának rakterét.

"Nem nyilvános a büntetőeljárá menete" - ezzel a címmel jelentetett meg írást honlapján a rendőrség, miután "számos találgatás" látott napvilágot a sajtóban annak kapcsán, hogy holttestet találtak a nyíregyházi eladónőt november 22-én megkéselő férfi autójának csomagtartójában.

Az üggyel kapcsolatban az országos főrendőrhelyettes tényfeltáró vizsgálatot rendelt el, ami alapján további eljárások következhetnek, de a rendőrségen belüli vezetőváltásra az ügy miatt nem került sor a reakció szerint.

A rendőrség közben tagadja azt is, hogy a túlórák szigorítása miatt nem került sor azonnal a jármű csomagtartójának vizsgálatára.

"A halaszthatatlan nyomozási cselekmények végrehajtása semmilyen körülmények között nem függ attól, hogy szükséges-e túlóra elrendelése"

- fogalmaz a rendőrségi közlés.

Ismert, korábban az Index.hu írt riportot arról, hogy Szabolcsban jogellenesen korlátozzák a túlóra-kifizetéseket, de a Police.hu-n megjelent mostani közlemény ezt is tagadja: "az ügyben az ORFK 2018 novemberében tényfeltáró vizsgálatot folytatott, amely megállapította, hogy felelős gazdálkodás folyik, nem történt jogellenes korlátozás".