Nyitókép: Pixabay.com

Sok embert rászedett az álkéményseprő

Infostart
2018. november 27. 17:22
A 28 éves férfi még azt is eljátszotta áldozata előtt, hogy a főnökével beszél telefonon, majd egy kedvezményes árat ajánlott szolgálataiért.

Elfogták azt a férfit, aki kéményseprőnek adta ki magát Jászapátin, így csalt ki pénzt áldozataitól - írja a Police.hu.

A férfi szombaton járt-kelt Jászapátin kéményseprőnek kiadva magát. Becsöngetett egy idős asszony házába, aki gyanútlanul beengedtet. A férfi

úgy tett, mintha méréseket végezne. Amikor befejezte a "munkát", közölte az idős asszonnyal a tarifát. Mivel áldozata elmondta, hogy ennyi pénze nincs, a férfi úgy tett, mintha a főnökével megbeszélné telefonon a kedvezményes összeget, amit végül felajánlott.

A sértett kifizette a kicsalt összeget, a férfi pedig elhagyta a helyszínt.

A rendőrségre érkezett bejelentést követően a rendőrök azonnal adatgyűjtésbe kezdtek, amelynek eredményeként lakásáról előállították a Jászapáti Rendőrőrsre a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható 28 éves helyi lakost.

A nyomozók gyanúsítottként kihallgatták és megállapították, hogy

a férfi a településen az utóbbi időben hasonló módszerrel több sértettet is becsapott. Volt olyan eset is, amikor a villanyóra cseréjére hivatkozva jutott be áldozata házába.

Azt is megállapították, hogy több vagyon elleni bűncselekmény elkövetésével is gyanúsítható.

A Jászberényi Rendőrkapitányság lopás, kifosztás és csalás gyanúja miatt indított eljárást a férfi ellen, akit őrizetbe vettek.