eur:
393.75
usd:
368.25
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
Nyitókép: Pixabay

Külföldön futtatott prostituáltak tartották el a szegedi emberkereskedők családját

Hollandiában, Dániában és Izlandon dolgoztatta a lányokat a négy gyanúsított.

Emberkereskedelem, pénzmosás és kitartottság miatt négy gyanúsítottat vettek őrizetbe Szegeden a rendőrök. A police.hu beszámolója szerint a készenléti rendőrök összehangolt akcióban, házkutatásokat is tartva vették őrizetbe Szegeden a gyanúsítottakat, akik közül egy 38 éves szegedi férfi bizonyíthatóan legalább nyolc éve prostituáltként foglalkoztatott egy szintén szegedi lányt Hollandiában, Dániában és Izlandon.

A megkeresett pénz nagy részét vagy egészét elvette a prostituálttól és ebből fedezte saját és családja megélhetését.

Amikor az egyik gyanúsítottnak egy másik bűncselekmény miatt börtönbe kellett vonulnia, társára bízta az üzletet, aki egy másik nőt Izlandon kezdett el futtatni, a prostitúcióból származó bevételt pedig elvette tőle.

A nyomozás adatai szerint az egyik gyanúsított rokona közreműködött abban, hogy a férfi az illegális jövedelmet ingatlanokba fektesse, egy másik gyanúsított felesége pedig több alkalommal vett fel a prostitúcióból származó összegeket.

A készenléti rendőrök a házkutatásokon nagy mennyiségű készpénzt, ékszereket, több személygépkocsit, informatikai és telekommunikációs eszközöket, valamint a bűncselekményhez köthető dokumentumokat foglaltak le, és öt szegedi ingatlant, illetve azok haszonélvezeti jogát vették zár alá.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×