Évtizedekre börtönbe mennek a játékfüggő pilisi haramiák

Infostart
2018. október 12. 14:57
Életfogytiglanra ítélték azt a két férfit, akik nyolc éve a pilisi erdőben végezték ki régi barátjukat. Tíz évig tartott a bonyolult ügy tényleges lezárása.

Életfogytig tartó fegyházra ítélte a Budapest Környéki Törvényszék azt a két férfit, aki kivégezte ismerősét a pilisi erdőben nyolc évvel ezelőtt. Az elsőrendű vádlott 25, a másodrendű legkorábban 30 év múlva bocsátható szabadon - olvasható a 24.hu-n.

Az eljárás azért húzódott ilyen sokáig, mert

a holttestből alig maradt valami,

így a halál okát nem lehetett egyértelműen megállapítani. Mivel bizonyíték sem volt, a rendőrség lezárta az ügyet, később azonban újraindították, és öt év után vádemelésig jutott, miután egy ismerős jelentkezett a rendőrségen.

Mint kiderült, a vádlottak egyike erős szerepjátékfüggő és masszív Gyűrűk ura-rajongó volt, teológushallgató, késgyűjtő barátja, a másik vádlott szintén. Szerepjáték közben ismerték is meg későbbi áldozatukat.

Az elsőfokú bíróság indoklása szerint a két férfi kicsalta áldozatát az erdőbe, ahol előkerült a kés és többször is mellkason, illetve lábon szúrták, majd az avar alatt otthagyták.

Hónapokkal később kirándulók bukkantak az áldozat maradványaira.

A későbbi tanú úgy került elő, hogy kapcsolatba került az egyik vádlott volt barátnőjével, így pedig felszínre került a teljes történet:

az áldozat pénzt adott kölcsön a vádlottaknak, de végül kamatot is követelt, amit a vádlottak a tízéves barátság elárulásának tekintettek, ez a viszony fajult gyilkosságig.

Az eljárás során

összesen négyszer tartóztatták le és helyezték szabadlábra a vádlottakat.

A gyilkossággal vádolt személyek fedőtörténetet is kitaláltak, hogy hol voltak a gyilkosság idején, ám az egyik vádlottat aznap egy fővárosi kórházban kezelték kézsérüléssel, amit a nyomozók sejtése alapján a gyilkosság közben szerezhetett.

A bíróság kötelezte a vádlottakat a több mint kétmillió forintos bűnügyi költség megfizetésére is.