eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Quaestor-károsultak demonstrációja a Quaestor Értékpapír Zrt. Báthory utcai székháza előtt 2015. április 11-én.
Nyitókép: Szigetváry Zsolt

Quaestor-botrány: hozzácsaptak még 2,2 milliárdot

Egy újabb 2,2 milliárd forintos sikkasztás ügyét a bíróság egyesítette az alapeljárással. Idén még ötven tárgyalási nap lesz.

A Quaestor-cégcsoport alapügyének tárgyalása kibővül az ügyészség jú­nius elején benyújtott újabb vádiratának tárgyalásával a Fővárosi Törvényszéken. Az alapügyben eddig több mint száz tárgyalási napot tartottak, és december 21-ig újabb ötven tárgyalási napot tűzött ki az eljáró tanács - írja a Magyar Idők.

Hétfőn az új büntetőeljárásról szóló törvény értelmében kizártak az ügyből három olyan védőt, akik a nyomozás során kihallgatott tanúkat segítették, ami az új törvény értelmében összeférhetetlen, így kizáró ok a tárgyalásról. Egy védő tudomásul vette a döntést, ketten fellebbeztek ellene, így a Fővárosi Ítélőtábla hozza meg majd a jogerős döntést.

Az ítélőtábla döntését követően a bonyolult pénzügyi és informatikai kérdéseket felvető ügyben a bizonyítási eljárás az ügyészség által idén júniusban benyújtott újabb vádiratban szintén érintett vádlottak, így Tarsoly Csabának, a cégcsoport alapítójának és vezetőjének, a vád szerinti bűnszervezet vezetőjének kihallgatásával, a későbbiekben pedig tanúkihallgatásokkal és szakértői meghallgatással folytatódik.

A Quaestor-ügyben mint alapügyben már szereplő vádlottak közül összesen nyolc személy ellen nyújtotta be vádiratát a Fővárosi Főügyészség bűnszervezetben, különösen jelentős értékre elkövetett sikkasztás bűntette miatt. Ennek a vádiratnak a lényege szerint Tarsoly Csaba és társai a 47 társaságból álló Quaestor-csoport működtetésének keretében 2007-től kezdődően olyan bűnszervezetet hoztak létre, amelynek elsődleges célja a befektetők pénzének, értékpapírjainak az eltulajdonítása volt.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×