eur:
394.17
usd:
370.23
bux:
65674.48
2024. április 19. péntek Emma
Tízmilliókat csalt ki egy magyar férfi a PSG futballklubtól

Tízmilliókat csalt ki egy magyar férfi a PSG futballklubtól

Egy magyar stróman működött közre abban, hogy egy nemzetközi bűnszervezet 67 millió forintnyi összeget tulajdonított el a francia labdarúgóbajnok Paris Saint-Germaintől.

Egy magyar stróman segítségével húzták le csaknem hetvenmillió forinttal a neves francia labdarúgóklubot, a Paris Saint-Germaint – írja a PestiSrácok.hu. 2016 szeptemberében a PSG bűnszervezetben elkövetett csalás miatt tett feljelentést a párizsi rendőrségen, miután a csapat számlájáról 218 567 euró egy számukra ismeretlen magyarországi cég bankszámlájára került.

Értesítették a magyar adóhatóság pénzmosás elleni információs irodáját is, a Fővárosi Főügyészség pedig nyomozást rendelt el üzletszerűen elkövetett pénzmosás gyanúja miatt. Az ügynek jelenleg kilenc gyanúsítottja van, köztük az a D. Jenő, aki abban az időben biztonsági őrként dolgozott.

A rendőrség gyanúja szerint a férfi 20 ezer forintért ügyvezetője volt a Wiseinfo Kft.-nek, amelynek nevében fél évvel számlát nyitott egy magyarországi banknál, és 2016. augusztus 30-án több mint 67 millió forint (218 567 euró) érkezett rá a PSG számlájáról, "David Luiz Vitoria" közleménnyel. Kedvezményezettként az E Sport Club Vitoria szerepelt, ám a kedvezményezett számlaszáma már a Wiseinfo Kft. számlaszáma lett - a klub csalás áldozata lett.

A pénzből D. Jenő ezután a gyanú szerint öt részletben felvett 13 millió forintot, a maradék 54 milliót pedig átvezették egy technikai számlára, amit a Fővárosi Főügyészség később lefoglalt. A készpénzben felvett összeget D. jutalék fejében egy magyar közvetítőnek adta tovább, aki végül egy, csak néhány éve Magyarországon élő nigériai állampolgárnak, Enwereuzor Chidiebere K-nak vitte el a pénzt. Az ő terhére egy nemzetközi bűnbanda egyik tagjaként számos hasonló bűncselekményt rónak a hatóságok.

A nigériai férfit és D-t végül több társukkal együtt, 2016 novemberében elfogták a magyar hatóságok. A magyar férfit a nemzetközi bűnszervezet magyarországi strómanként használta. 

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×