eur:
393.38
usd:
367.83
bux:
66325.88
2024. április 24. szerda György
Visszavonta a vallomását a Teréz körúti robbantó

Visszavonta a vallomását a Teréz körúti robbantó

A Fővárosi Törvényszéken elkezdték tárgyalni a Teréz körúti robbantó ügyét, és P. László az első tárgyalási napon visszavonta a nyomozás során tett beismerő vallomásait.

Elkezdődött a Teréz körúti robbantás vádlottjának büntetőpere a Fővárosi Törvényszéken. A vádirat szerint 2016. szeptember 24-én késő este a fiatalember Budapesten a VI. kerület, Teréz körúton a járdára tett egy táskát, amelyben robbanószerkezet és a robbanás hatását fokozó nagy mennyiségű szög volt. Amikor a szokásos útvonalon haladó egyenruhás rendőrök a táska közvetlen közelébe értek, a vádlott távirányítással felrobbantotta a pokolgépet, hogy megölje a két járőrt és elvegye lőfegyvereiket. A két járőr súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A Központi Nyomozó Főügyészség december 11-én emelt vádat az ügyben, a vádirat két pontból áll. Az első maga a robbantásról szól, a második egy október elején megírt, de el nem küldött levélről, amelyben a vádlott kilátásba helyezte, hogy további robbantásokat követ el, ha a Belügyminisztérium nem fizet neki egymillió eurót. 

Az ügyészség szerint P. László többszörösen minősülő emberölés kísérletét, robbanóanyaggal visszaélést és terrorcselekmény előkészületét valósította meg. 

Az első tárgyalási napon az ügyész ismertette a vádat, majd a bíróság meghallgatta a vádlottat. P. László közölte, nem kíván vallomást tenni, korábban tett vallomásait is visszavonja. A bíró így a nyomozás során felvett vallomásait ismertette, ezekben elismerte, hogy ő készítette a bombát, és helyezte el a Teréz körúton, illetve azt is, hogy kifejezetten a rendőrök ellen intézte a támadást, mert el akarta venni a fegyverüket.

"Egyelőre két további tárgyalási napot tűzött ki a bíró, és a terve az, hogy a három mostani tárgyalási nap után február végétől folytatja az ügy tárgyalását, várhatóan minden héten hétfőn, és ha minden a tervek szerint alakul, akkor még a nyári ítélkezési szünet előtt ítélet születhet az ügyben" - mondta az InfoRádióban Madarasi Anna, a Fővárosi Törvényszék szóvivője, és hozzátette, az eljáró bíró nagyon gyorsan kitűzte az első tárgyalást ahhoz képest, hogy a bíróságra december 11-én érkeztek meg a nyomozati iratok, és az eljáró bírónak 18 ezer oldalt kellett áttanulmányoznia.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×