eur:
394.51
usd:
369.94
bux:
65173.41
2024. április 19. péntek Emma
Ennél abszurdabb temetői autós büntetőügyben nem emelt vádat magyar ügyészség

Ennél abszurdabb temetői autós büntetőügyben nem emelt vádat magyar ügyészség

Temetőben dudált, villogott, leckéztetésből ütközött a bátyai autós, december 24-én.

A Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség közúti veszélyeztetés és rongálás miatt vádat emelt egy bátyai férfivel szemben, aki azért, hogy megleckéztesse, 2016. december 24-én a miskei köztemetőben dudálva és villogva többször is nekihajtott az előtte haladó autónak.

A 48 éves bátyai férfi járművezetéstől eltiltás hatálya alatt állt, amikor 2016. december 24-én sötétedéskor a miskei köztemető területén közlekedett gépjárművével. Haladása során egy helybeli lakossal, az ügy sértettjével közlekedési konfliktusa támadt. Ezután a vádlott a sértett gépkocsija mögött, vele azonos irányban haladt a temető főkapuja felé, miközben folyamatosan dudált és villogott a fényszórójával. Mivel a főkapu csukva volt, a sértett megállt és utasa kiszállt, hogy kinyissa a kaput. Eközben a dühös vádlott azért, hogy a sértettet megleckéztesse, hátulról szándékosan nekihajtott az autójának, megrongálva azt.

Miután az utas a kaput kinyitotta, a sértett utasával együtt kihajtott a temetőből, azonban a vádlott ezután is követte őket és még többször, szándékosan hátulról nekihajtott az autójuknak.

A baleset során személyi sérülés nem történt, ám a sértett által vezetett gépkocsiban közel 300 ezer forint kár keletkezett, mely nem térült meg.

A vádlott azzal, hogy bosszúból szándékosan nekihajtott az előtte közlekedő gépjárműnek, a benne utazók testi épségét közvetlen veszélynek tette ki.

A büntetett előéletű vádlottat az ügyészség közúti veszélyeztetés bűntettével és rongálás vétségével vádolja. Bűnösségéről a Kalocsai Járásbíróság fog dönteni.

Címlapról ajánljuk
Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt.
VIDEÓ
Példátlan, történelmi lépésre készül Donald Trump: jogászok ezreit fogja mozgósítani

Példátlan, történelmi lépésre készül Donald Trump: jogászok ezreit fogja mozgósítani

Ahogy a Politico beszámol róla, Donald Trump volt amerikai elnök kampánya saját tájékoztatása szerint több mint százezer jogászt és ügyvédet fog hadba állítani, hogy felügyelje a 2024-es választások tisztaságát. A kezdeményezés, amelyet a Trump-kampány és a Republikánus Nemzeti Bizottság "az ország történetének legkiterjedtebb és legmonumentálisabb választási integritási programjaként" jellemzett, magában foglalja a jelentkezők képzését is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×