eur:
394.39
usd:
370.25
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Így csapják be a nyugdíjasokat

A Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség a bűncselekmény felismerésére idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat az ellen az 53 éves kaposvári férfi ellen, aki módszeresen csalt ki kisebb-nagyobb pénzösszegeket idős személyektől.

A büntetett előéletű férfi 2016 októbere és 2017 áprilisa között Kaposváron, Dombóváron és Pécsett találomra szólított le ismeretlen idős embereket az utcán azt állítva nekik, hogy korábbról ismerik egymást. Azután felajánlotta a sértetteknek, hogy őket úti céljukhoz gépkocsival elszállítja, útközben azonban tőlük különböző pénzösszegeket kért kölcsön azt állítva, hogy még aznap vissza fogja adni nekik.

A vádlott ezzel a módszerrel 171.000 Ft-ot csalt ki négy személytől, az ötödiktől további 70.000 Ft-ot kért, de ő nem adott neki, mert rájött az átverésre. Az idős sértettek ezután már nem látták viszont a pénzüket.

A férfi egy régi ismerősétől is összesen 550.000 Ft-ot kért kölcsön még 2015 tavaszán valótlan üzleti kapcsolataira hivatkozva, de a megígért határidőre ezt sem fizette vissza, csak azután, hogy 2017 tavaszán elindult a nyomozás.

A vádlott jelenleg előzetes letartóztatásba van, vele szemben az ügyészség végrehajtandó börtönbüntetés, közügyektől eltiltás és vagyonelkobzás kiszabására tett indítványt.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Hogyan és melyik AI-projektbe vágj bele? Erről lesz szó egy teljes napon át!

Hogyan és melyik AI-projektbe vágj bele? Erről lesz szó egy teljes napon át!

Milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken, és hogyan vágjunk bele az AI-projektekbe?  Egy teljes konferencianapon keresztül ezzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön április 23-án. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a nagyvállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. 7 szekció, több mint 40 előadó egy helyen!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×