eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Meghökkentő dolgokat loptak tavaly a magyar tovajok

Meghökkentő dolgokat loptak tavaly a magyar tovajok

A pénztárca a legnépszerűbb, de vittek buszmegállót, magaslest és telefonfülkét is.

A bűnügyi statisztikai rendszer 2017-es kimutatásaiból elég sok minden kiderül a tavalyi év bűnözéséről, többek közt az is, hogy miket loptak el tavaly a különböző elkövetők – írja a Magyar Nemzet.

A listavezető a pénztárca – novemberig összesen 3071 ilyen ügy került aktába –, és szép számmal vész nyoma autóknak. Az összegzésben vannak érdekesebb tárgyak is: 

nyolc alkalommal gyémántot loptak, elvittek négy magaslest, egy telefonfülkét és egy buszmegállót. 

Utcai lámpából országszerte összesen 19-et lovasítottak meg.

Egy Borsod-Abaúj-Zemplén megyei bűntett tárgya egy barlang volt – természetkárosítás miatt indult az eljárás. Egy Győr-Moson-Sopron megyei

garázdaságot a levegő ellen követtek el.

Hajdú-Biharban lőfegyverrel vagy lőszerrel való visszaélés bűntettének tárgya egy nyúl. Állatok egyébként is sűrűn fordulnak elő az említett statisztikában: tavaly összesen száz kutyát tulajdonítottak el, míg macskát csak egyetlenegyet – az sem lopás, csak jogtalan elsajátítás volt (azaz vélhetően egy megtaláló nem adta vissza az állatot a jogos tulajdonosának).

Halkínzás is előfordult, országosan négyszer,

és még ennél is több galamb esett szadisták áldozatául – öt. Az egyedi azonosítójellel való visszaélés nyolc-nyolc bivalyt, illetve szarvasmarhát érintett.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×