eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Leütötték az ellenőrt a Várkert Bazár előtt - videó

Vádat emelt az ügyészség egy 28 éves férfi ellen, aki nem akarta kifizetni a bírságot, és a vele szemben intézkedő jegyellenőröket súlyosan bántalmazta.

A férfi tavaly november 20-án dél körül az I. kerületben közlekedő 41-es villamoson menetjegy és bérlet nélkül utazott, ezért a vele szemben intézkedő jegyellenőr felszólította, hogy a pótdíjazás érdekében szálljon le vele a járműről. Ennek a Várkert Bazár megállónál eleget tett, ahol velük együtt leszállt a villamoson intézkedő másik két ellenőr is.

A vádlott a megállóban a bírság miatt a jegyellenőröket szidalmazta, bántalmazással fenyegette, személyi adatait nem volt hajlandó megadni, és el akarta hagyni a helyszínt. Miután az egyik ellenőr közölte vele, hogy rendőrt hív, a vádlott odalépett hozzájuk, és az egyik sértettet egymás után mindkét öklével, nagyobb erővel megütötte, aki az ütések következtében földre esett. Ezután a vádlott egy másik ellenőrt is megütött.

A bántalmazás következtében az egyik ellenőr orrcsonttörést szenvedett, a másik könnyebben sérült meg az arcán.

A Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség a férfival szemben közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette, valamint súlyos testi sértés bűntette miatt nyújtott be vádiratot az illetékes bíróságra. A vád szerinti bűncselekmények esetén a büntetési tétel felső határa hét és fél évig terjedő szabadságvesztés.

Címlapról ajánljuk
Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

A leszokási hajlandóságot nagyban befolyásolja, hogy mennyire érezzük távolinak a dohányzás negatív, illetve a leszokás pozitív következményeit – derül ki az ELTE PPK kutatóinak 1500 dohányost bevonó vizsgálatából.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×