eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Hihetetlen emberölési kísérlet az M7-esen

Hihetetlen emberölési kísérlet az M7-esen

Három fiatal köveket és cementes zsákot hajítottak az elhaladó járművekre az M7 autópályán és az M0 autóúton átívelő felüljárókról. Júliusban vádat emelt ellenük az ügyészség, a per csütörtökön kezdődik a Budapest Környéki Törvényszéken.

A rendőrség tavaly számolt be arról, hogy elkaptak egy 20 és egy 22 éves fiút, illetve tinédzser társukat. Akkor még csak közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény bűntett, rongálás vétség és egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyt eljárás a trió tagjai ellen. Majd az ügyészség júliusban tájékoztatott arról, hogy vádat emeltek, és kettejüknek a cementes zsákok miatt

emberölés kísérlete miatt kell felelnie

írja a 24.hu.

Az elsőrendű és a harmadrendű vádlott egyébként élettársak, a másodrendű pedig egy barátjuk. 2016 elején beszélték meg, hogy ok és cél nélkül járműveket fognak megdobálni. Tárnokon köveket gyűjtöttek, ezeket egyikük kocsijában tartották. 2016 februárjában és márciusában Érd és Tárnok környékén autóztak. Amikor észrevették, hogy velük szemben egy busz halad,

az egyik fiú kinyúlt az ablakon és kétszer is követ hajított a jármű felé.

A kő mindkét alkalommal a szélvédőt találta el, be is zúzta az üveget. És bár a busz éppen nem szállított utasokat és nem sérült meg senki, a kár amit okoztak, csaknem 300 ezer forint. A fiatalok azonnal elhajtottak a helyszínről.

Néhány nappal később az esti órákban ismét egy buszt szemeltek ki. Az elsőrendű vádlott újfent követ hajított a szélvédőre, és több mint 330 ezer forintos kárt okozott. Ebben az időszakban több hasonló „akciójuk” volt, legtöbbször az M7 autópálya és az M0 autóút felett átívelő felüljáróhoz mentek.

Kiszálltak a kocsiból és már messziről kiszemelték azokat a járműveket, amiket meg fognak dobálni. Így esett a választásuk két egymás mögött haladó kamionra, amelyekre

mindhárman köveket zúdítottak,

majd – ahogy korábban is – elhagyták a helyszínt. Mindkét jármű szélvédője betört, sőt, az egyik egy vadonatúj, nagy értékű autót szállított, ami szintén megrongálódott. A sofőröknek nem esett bajuk.

Február 23-án esete ráadásul bementek egy bekerítetlen diósdi területre, ahonnan elemeltek egy 25 kilogrammos, bontatlan állapotban lévő cementes zsákot. Kocsiba tették, hogy később újabb járműveket rongáljanak meg, immár nagyobb tömegű tárggyal.

Este 11 körül az M7 autópálya 23. kilométerében található, a sztráda felett átívelő felüljáróra hajtottak és a korláttól nem messze megálltak. Átemelték a zsákot, hogy ráejtsék egy kamionra.

A lehajított „csomag” bezúzta a jármű szélvédőjét és a vezetőfülkében landolt.

A zsák szétszakadt, a cementpor pedig teljesen beborította a vezetőfülke belsejét és a sofőrt is. A jármű vezetője a történtek után fékezett, félreállt és értesítette a rendőrséget.

Az ügyészség szerint a párosnak számolnia kellett azzal, hogy a zsák becsapódása folytán a kamion vezetőjének testi épségét közvetlen veszélynek teszik ki, sőt a sértett akár meg is halhat.

A vádlottak azután buktak le, hogy 2016 márciusában egy diósdi benzinkúton fizetés nélkül akartak tankolni.

Leszerelték az autójuk rendszámát és símaszkot húztak a fejükre.

A töltőállomás személyzete hívta ki a rendőröket, akik elfogták őket. A kocsijukban akkor csaknem 20 darab 5-8 centiméter átmérőjű követ találtak.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×