eur:
394.46
usd:
370.45
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Több száz milliós csalást leplezett le a NAV

Több mint egymillió liter olajjal trükköztek, mobil üzemanyagtöltő állomást is talált az adóhatóság.

A gyanú szerint egy aszódi férfi Lengyelországból vásárolt bázisolajat, amit a papírok szerint Romániába kellett volna szállítani. A szállítmányt azonban Magyarországon üzemanyagnak eladták. Így több mint négyszázmillió forint értékű olaj került az orgazdákhoz úgy, hogy a kétszázhatvanmillió forintot meghaladó jövedéki adót és áfát sem fizették meg - idézi a Napi.hu az adóhatóság közleményét.

A NAV munkatársai akkor érték tetten az elkövetőket, amikor az inárcsi telepre megérkezett az újabb kamion bázisolaj. Az akcióban nemcsak a szállítmány és a sofőr, hanem két orgazda és az olajjal kereskedő férfi fia is jelen volt.

Az egyik orgazda furgonjában egy illegális, mobil üzemanyagtöltő állomást találtak.

A rajtaütés során több mint huszonkétezer eurót foglaltak le a nyomozók.

A NAV munkatársai nemcsak a telepet, hanem az elkövetők lakását, tanyáját és egy kamionparkolót is átkutatták. Lefoglalták a bázisolaj-szállítmányt, az átfejtéshez használt szivattyúkat, a kamiont, az orgazdák furgonjait, illetve további járműveket, ingatlanokat, bankszámlákat és bizonyítékokat.

Az olajkereskedőt, a társtettesként közreműködő fiát és a szlovák sofőrt bűnszövetségben, üzletszerűen, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette,  a két orgazdát pedig  különösen nagy értékre elkövetett orgazdaság bűntette miatt hallgatták ki gyanúsítottként és őrizetbe vették őket. A büntetőeljárás mellett jövedéki eljárás is indult. Ez a bűncselekmény akár tíz év szabadságvesztéssel is büntethető.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×