Lezárták a nyomozást az erőszakkal vádolt mentők ügyében

InfoRádió
2017. november 30. 09:29
Bűncselekmény hiányában megszüntette az eljárást a rendőrség.

A rendőrség, hosszas nyomozás és több szakértői vélemény áttanulmányozása után, úgy döntött, hogy bűncselekmény hiányában megszünteti a nyomozást az a két mentő ellen, akiket szexuális erőszakkal vádolt egy budai gyermekotthonban élő kamasz lány.

A Blikk értesülését megerősítette az ügyben érintett ápoló védője, Féja András is.

Így a két mentődolgozó visszatérhet munkájához, mert a mentőszolgálatnál korábban azt mondták: ha bebizonyosodik a két férfi ártatlansága, visszavárják őket.

2016. november 9-én az egyik budai gyermekotthon 15 éves lakójához riasztották a mentőket. A kiérkező két egészségügyi dolgozó hiába próbálta rávenni a lányt, hogy menjen velük, ellenállt, megfenyegette őket: bosszút áll, ha elviszik. Végül sikerült a lányt betessékelni az autóba, és elindultak vele az egyik pesti kórház felé. A budai Vár tövében azonban kénytelenek voltak megállni, mert a lány hányt.

Állítása szerint ekkor a két mentő először végigtapogatták a testét, majd felszólította, hogy szexuálisan elégítse ki őket. Ha valóban kiderül, hogy a lány nem mondott igazat, két rendbeli hamis vád miatt kell felelnie.