eur:
392.53
usd:
365.83
bux:
66755.33
2024. április 25. csütörtök Márk
Mindenkivel csak jót akartam tenni - megszólalt Bróker Marcsika

"Mindenkivel csak jót akartam tenni" - megszólalt Bróker Marcsika

A vádirat ismertetésével, élénk médiaérdeklődés mellett megkezdődött a Kun-Mediátor-ügy elsőfokú tárgyalása hétfőn a Szolnoki Törvényszéken. A büntetőper egyetlen vádlottja a 64 éves karcagi Dobrai Sándorné, volt cégvezető, aki az ügyészség szerint üzleti tevékenységével pénzügyi jogsértések sorozatát követte el.

A vádirat felolvasásakor az ügyész közel két órán keresztül sorolta a nevét annak a 767 embernek, akiket a vádlott, kedvező pénzügyi befektetési lehetőséget kínálva, tévedésbe ejtett, és összesen több mint 12 milliárd forinttal károsított meg.

A vádirat szerint az egyebek mellett csalással, sikkasztással vádolt Bróker Marcsiként ismertté vált nő a Kun-Mediátor Kft. vezetőjeként úgy tévesztette meg ügyfeleit, hogy a cégnek nem volt engedélye pénzügyi szolgáltatói tevékenység folytatására, csupán utazásszervezésre és valutaváltásra. Az ügyfelektől - magas havi hozamot ígérve - befektetés céljából átvett pénzt nem helyezte el pénzintézeteknél, azt részben saját és családja életvitelének költségeire, részben a sértettek egy körének kifizetésére fordította.

A sértettek felsorolásakor kiderült, hogy az őket ért károk között nagy a szóródás, volt köztük több száz millió forintos és 100 ezer forint körüli is. A készpénzben befizetett vagy átutalt összegek gazdái többségükben csak egy kisebb hányadát kapták vissza pénzüknek.

A Kun-Mediátor Kft. 2015. április 14-én az ország több pontján működő irodáját bezárta, és az ügyfelek befektetési céllal átadott pénzüket a továbbiakban nem tudták felvenni. Kárukat sem a felszámolás alá kerülő társaság vagyona, sem a vádlottól lefoglalt vagyon nem fedezi. A céget 2016 márciusában törölte a cégnyilvántartásból a Fővárosi Törvényszék Cégbírósága.

Az MTI tudósítója ügyvédi körökből úgy értesült, hogy a károsultak száma lehetett volna magasabb is, ám többen inkább nem éltek a feljelentéssel, semmint kiderüljön anyagi helyzetük.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség Dobrai Sándorné ellen 767 rendbeli üzletszerűen elkövetett csalás, jogosulatlan pénzügyi tevékenység, 2 rendbeli sikkasztás, és a számvitel megsértésének bűntette miatt emelt vádat.

A tárgyalásra elegáns sötét ruhában, láthatóan ápoltan érkező Bróker Marcsika a per kezdetén zárt tárgyalást kért, ám azt a bíróság elutasította. Az első napon vallomást nem kívánt tenni, de korábbi vallomását fenntartotta. A vádirattal szemben viszont számos kifogást emelt, többek között azt, hogy "egy 16 éves tevékenységet nem lehet torzítani azzal, hogy némely időszakot nem vesz figyelembe, illetve a tevékenységhez szükséges deviza pénzváltási forrásbevételt teljesen kihagyja az ügyből".

"Groteszk és humoros azt hallanom, hogy 12 milliárd forinttal károsítottam meg az ügyfeleimet.

Én ugyanis mindenkivel csak jót akartam tenni. Lehet, hogy hibákat követtem el, de soha senkit nem akartam becsapni.

Indítványozni szeretném, hogy az ügyészség mindkét oldalt ugyanolyan alapossággal vizsgálja, és vegye számításba azokat a tényeket is, amelyek mellettem szólnak.

Többek között az sem igaz, hogy nem vezettem pontos elszámolást a bevételekről és a kifizetésekről, mégis azt állítják, hiányos a könyvelés. Azt is furcsának tartom, hogy a hatóság három nap múlva tudta, hogy hol vagyok, mégis csak hónapok múlva hoztak haza Belize-ből" – mondta a Blikk beszámolója szerint.

A Szolnoki Törvényszék az Kun-Mediátor-ügyben havi 4-5 tárgyalási napot tervez, az elsőfokú ítélet 2018 őszén várható.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×