eur:
393.72
usd:
364.73
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Itt a vásárlók rémálma, több milliós a kár

Itt a vásárlók rémálma, több milliós a kár

Vádat emeltek egy 26 éves férfi ellen, aki belvárosi üzletekben dolgozott eladóként, és a vásárlók bankkártya adatait jogosulatlanul megszerezte, majd azokat felhasználva internetes oldalakon fizetett - közölte az ügyészség.

A vádirat szerint a férfi 2015 februárja és márciusa között két V. kerületi dohányboltban is dolgozott alkalmazottként. A vádlott ennek során az üzletekben vásárló, bankkártyával fizető személyek bankkártya adatait megszerezte, majd azok segítségével a számlájukon lévő összeggel külföldi online szerencsejáték oldalakon játszott.

A vádlott a fenti időszakban összesen 33 vásárló bankkártya adatait szerezte meg jogosulatlanul, és a csalásokkal csaknem 3 millió forint kárt okozott ténylegesen, míg – a sikertelen fizetési próbálkozásokkal – további több mint 10 millió forint volt a veszélyeztetett érték.

A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség a férfival szemben információs rendszer felhasználásával, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények miatt nyújtott be vádiratot az illetékes bíróságra.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×