Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Friss fejlemény a Dózsa György úti gázoló ügyében

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Házi őrizetben marad M. Richárd, hiába fellebbezett.

A Budai Központi Kerületi Bíróság szeptember 18-án három hónappal meghosszabbította M. Richárd házi őrizetét és elrendelte a mozgásának nyomkövetővel történő ellenőrzését. A Fővárosi Törvényszék október 11-én meghozott másodfokú végzésével helybenhagyta az elsőfokú bíróság döntését.

Az ügyészség indítványozta a gyanúsított házi őrizetének meghosszabbítását, valamint mozgása nyomkövető technikai eszközzel történő ellenőrzésének elrendelését. A bíróság megalapozottnak találta az ügyészi indítványt. Az elsőfokú határozat ellen M. Richárd gyanúsított védői jelentettek be fellebbezést, amelyben a házi őrizet megszüntetését, illetve másodlagosan enyhébb kényszerintézkedés, lakhelyelhagyási tilalom elrendelését kérték.

A másodfokú bíróság megállapította, hogy az elsőfokú döntés indokai helytállóak. Az M. Richárddal szemben alkalmazott kényszerintézkedés oka változatlan. A gyanúsított közúti veszélyeztetés bűntette miatt indult büntetőeljárás hatálya alatt követte el azt az újabb cselekményt, amely bizonyítottság esetén halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége és kábítószer fogyasztásával elkövetett kábítószer birtoklás vétségének a megállapítására lehet alkalmas. M. Richárd a Dózsa György úti balesetet követően is vezetett. Erre figyelemmel feltehető, hogy a gyanúsított a mozgását szigorúan korlátozó kényszerintézkedés nélkül a jövőben is elkövetne szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt. Ezért a házi őrizetnél enyhébb korlátozás alkalmazása nem elegendő vele szemben. 

M. Richárdot azzal gyanúsítják, hogy  május 15-én érvényes vezetői engedély nélkül, autójával a Dózsa György úton halálos közúti balesetet okozott, amelyben ketten meghaltak. A férfi őszintén megbánta tettét. A veszélyes kereszteződést pedig átépítik.