Friss információk a megkéselt nyíregyházi postás állapotáról

InfoRádió
2017. október 13. 09:29
Az arcán szúrták meg a kézbesítőt, de nem súlyosak a sérülései. A rabló dulakodott egy másik emberrel is, őt sokkolóval ártalmatlanította.

A nyíregyházi kézbesítőt a nyílt utcán arcon szúrta egy férfi: a postás éppen a Vasvári Pál utcába érkezett, amikor az ismeretlen rárontott. A penge az arcán és a karján sebezte meg: a férfi vére beterítette a járdát. A mentők kórházba vitték. Szerencsére nem szenvedett súlyos sérüléseket, néhány órával később a férfi már elhagyhatta a kórházat,  otthon lábadozik, ám nagyon megviselték a történtek.

A Blikk szerint a megtámadott postás többek között annak köszönheti életét, hogy egy arra járó ember a segítségére sietett. Ő megpróbálta visszatartani a támadót, pár pillanatig dulakodtak, végül a rabló elmenekült.

Az esetnek volt egy szemtanúja, aki éppen akkor járt a Vasvári Pál utcán, amikor a sérült postás kitámolygott a társasházból. A szon.hu-nak azt mondta, arra lett figyelmes, hogy a több sebből vérző, az arcán és a testén sérült férfi mellett eliramodott egy símaszkos alak.

– Volt annyi lélekjelenlétem, hogy kirúgjam a kést a kezéből. Dulakodni kezdtük, ekkor a férfi egy sokkolóval lebénított, és elmenekült. Megpróbáltam minél gyorsabban összeszedni magam, hívtam a mentőket és a rendőrséget. Nem nagyon értem, miért késelte meg a postást a símaszkos, ha volt nála sokkoló is... Az viszont biztos, hogy nem sikerült pénzt szereznie – tette hozzá a szemtanú, aki úgy látta, több kés is volt a támadónál.

A támadót még késő este elfogta a rendőrség.