eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Meghökkentő módon kopasztották meg a japán turistát a belvárosban

Meghökkentő módon kopasztották meg a japán turistát a belvárosban

Két rövidital, illetve két üveg pezsgő elfogyasztásáért 170 ezer forintot számláztak ki a József nádor téren egy japán turistának, de jöttek a rendőrök.

Összehangolt ellenőrzést tartottak a rendőrök Budapesten egy József Nádor téri szórakozóhelyen, és tetten érték az alkalmazottakat, akik egy japán állampolgártól két rövidital, illetve két üveg pezsgő elfogyasztása után 170 ezer forintról szóló számlát állítottak ki, majd az utcán lévő bankautomatához kísérték az összeg levétele és átadása miatt - írja a Police.hu.

Az elmúlt másfél évben legalább 13 külföldi sértettet károsított meg a bűnszövetségben működő csoport, és legalább egymillió forint többletbevételre tettek szert, amikor tíz alkalommal számláztak ki aránytalanul a fogyasztott érték feletti összeget.

A szórakozóhely alkalmazásban álló hölgyek a turistákat az utcán szólították le, és invitálták be, akár egy szülinapi ünnepség meghívója ürügyén, majd az italfogyasztás után irreálisan magas összegeket kellett fizetniük. Előfordult olyan eset is, amikor két röviditalért, egy pohár pezsgőért és egy pohár narancsléért 150 ezer forintot kértek. 

Miután több turistánál nem volt annyi pénz, az alkalmazott hölgyek elkísérték a vendégeket a legközelebbi pénzautomatához annak érdekében, hogy a „fogyasztás” összegét kifizessék.

A belvárosi rendőrök négy személyt (a tulajdonost és három alkalmazottat) elfogtak: csalás bűntette és más bűncselekmények miatt gyanúsítottként hallgatták ki őket.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×