eur:
394.14
usd:
369.94
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Fordulat a győri fogolyszökés ügyében

Fordulat a győri fogolyszökés ügyében

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága a fogolyszökéssel kapcsolatban belső vizsgálatot indított, felmerült az előállítást végrehajtó kolléga felelőssége - közölte Orosz Zoltán bv. őrnagy, a büntetés-végrehajtás szóvivője.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet egyik fogvatartottja a Győri Járásbíróságra történő előállítása közben megszökött 2017. szeptember 12-én a délelőtti órákban.

A büntetés-végrehajtási intézet és a rendőrség azonnal megkezdte a 33 éves férfi felkutatását, amely jelenleg is nagy erőkkel tart.

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága az esettel kapcsolatban belső vizsgálatot indított. A vizsgálat elsődleges megállapításai szerint az esettel kapcsolatban felmerült az előállítást végrehajtó kolléga felelőssége. A BvOP a fegyelmi eljárás lefolytatását magához vonta és a kollégát, valamint a Győr-Moson-Sopron Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet biztonsági osztályvezetőjét beosztásából a parancsnok azonnali hatállyal felfüggesztette.

Az elmúlt 5 évben 12 fogvatartott szökött meg. Többségük a büntetés-végrehajtás munkáltatási programjának keretében, külső helyszínről távozott engedély nélkül.

A Győr környékén élő férfi a kisalfold.hu tudomása szerint rablás és több más bűncselekmény - például lopás - miatt tölti jogerős büntetését a sopronkőhidai fegyházban. A bíróság 12 évre ítélte.

A lap információink szerint a férfi rabruhában volt. Át is tudott öltözni, a ruhától a Bercsényi ligetben, a Rábca áruházhoz közeli játszótéren szabadult meg, az alsó és a a felső részt egymástól mintegy 50 méterre dobta el. A kutyával megszagoltatták a nyomot, így keresik tovább a szökevényt.

Címlapról ajánljuk
Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

A háború kitörése óta másodszor látogatott Ukrajnába a német gazdasági miniszter. Robert Habeck célja az volt, hogy a kétoldalú gazdasági kapcsolatok megerősítéséről tárgyaljon A vizit alig huszonnégy órás volt, közben ugyanakkor a háború viszontagságait egy kijevi óvóhelyen is tapasztalhatta.

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×