eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Tízmilliókat fogadott el az ismert főrendőr

Több mint hétmillió forint értékű valuta átvétele közben érték tetten tavaly nyáron a nyomozó ügyészek Ármós Sándor volt Nógrád és Pest megyei rendőrfőkapitányt, akinek szolgálati viszonyát a köztársasági elnök áprilisban megszüntette. A dandártábornok és társai ellen jövő héten emel vádat a Központi Nyomozó Főügyészség.

Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) jelzésére több mint hétmillió forint értékű kenőpénz átvétele közben érték tetten Ármós Sándor rendőr dandártábornokot a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) munkatársai még tavaly. Ármós és öt társa ellen a főügyészség jövő héten vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés és más bűncselekmények miatt emel vádat – értesült a Magyar Idők.

Ármós hivatásos szolgálati viszonyát idén április 30-ával szüntette meg Áder János köztársasági elnök, miután a tábornok méltatlanná vált a belügyi szolgálatra.

A dandártábornok 2011-től lebukásáig a Belügyminisztérium állományában, a közfoglalkoztatási helyettes államtitkárságon szolgált. Előtte 2007-től Pest megyei, korábban Nógrád megyei rendőrfőkapitány volt. A Pest megyei rendőrség éléről 2011-ben váltották le.

Ármós a Belügyminisztériumba került vezényléssel, ahol a szociális szövetkezetek belügyi igazgatása volt a feladata. Az NVSZ azonban információt kapott arról, hogy a tábornok korrupcióba keveredhetett. Tavaly augusztusban a szolgálat jelezte a KNYF-nek, hogy kenőpénz átadás-átvételére kerülhet sor. A megnevezett helyszínen tetten is érték Ármós Sándort, amint több mint hétmillió forint értékű valutát vett át. A büntetőeljárás megindult, ám a rendőr tábornokot nem tartóztatták le, hanem visszavezényelték az ORFK-ra, ahol rendelkezési állományba került. A szolgálati viszonya pedig azután szűnt meg, hogy a nyomozás megállapította: Ármós összesen több mint 20 millió forint kenőpénzt vehetett át.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×