eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Álrendőrök akarták ellopni a kábítószert a Fő utcából

A BRFK Kábítószer Bűnözés Elleni Osztály nyomozói tetten érték azt a négy férfit, akik magukat rendőrnek adták ki, majd házkutatást színlelve akarták elvinni egy budapesti lakásból az ott lévő több mint hárommillió forint értékű marihuánát - közölte a police.hu.

A nyomozás adatai szerint a 42 éves nagykőrösi H. Zsolt, valamint három budapesti társa, a 27 éves Sz. Tamás, az 50 éves V. József és a szintén 50 éves F. István

álrendőrként „házkutatást” tartott július 11-én a kora esti órákban Budapest I. kerületében egy Fő utcai lakásban, azzal a céllal, hogy az ott lakó nőtől megszerezzék a lakásban lévő kábítószert és készpénzt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Kábítószer Bűnözés Elleni Osztálya a Közrendvédelmi Főosztály járőreivel együttműködve ekkor érték tetten az elkövetőket, akik közül három férfit a ház előtt, H. Zsoltot és N. Nikolettet a lakásban fogták el. A rendőrök a házkutatáskor 0,4 kilogramm zöld színű kábítószergyanús növényi törmeléket, feltehetően marihuánát, valamint valutát találtak és foglaltak le.

A nyomozók ezután átvizsgálták a nő barátjának az autóját.

A gépkocsiban hét csomag, közel 4,5 kilogramm kábítószergyanús növényi törmeléket találtak egy sporttáskába csomagolva.

A nyomozók az álrendőrök ruházatának átvizsgálásakor „Rendőrség Police” feliratú igazolványokat, jelvényeket, ruhadarabokat, játék fegyvert és bilincset foglaltak le.

A nyomozás során a rendőrök eljutottak egy pilisjászfalui házhoz, aminek az emeletén megtalálták azt az ültetvényt, ahol a korábban lefoglalt marihuánát termesztették.

A BRFK Kábítószer Bűnözés Elleni Osztályának munkatársai a négy férfit – őrizetbe vételük mellett – csalás és kábítószer-birtoklás miatt, míg a 33 éves budapesti N. Nikolettet kábítószer-birtoklás miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A rendőrök előterjesztést tesznek H. Zsolt és társai előzetes letartóztatásának indítványozására.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×