eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Hévízi szállodákban potyázott a hajléktalan

A zalai rendőrök a szállodákkal kialakított sikeres együttműködésüknek köszönhetően, elfogtak és őrizetbe vettek egy 45 éves férfit, akit egy bűncselekmény sorozat elkövetésével gyanúsítanak.

A Hévízi Rendőrőrsön 2017. június 12-én egy helyi kemping alkalmazottja tett feljelentést egy akkor még ismeretlen férfivel szemben, aki 14 éjszaka eltöltése után fizetés nélkül távozott. A reggelivel is járó szolgáltatás ellenértéke meghaladta a százezer forintot.

A hévízi rendőrök a nyomozás során beszerzett információk alapján körözést bocsátottak ki egy 45 éves, korábban Hegyeshalmon lakó, pár éve azonban hajléktalan életmódot folytató férfivel szemben, akit a csalás elkövetésével gyanúsítottak. További bűncselekmények megelőzése és a sikeres felderítés érdekében a nyomozók tájékoztatták a környékbeli szállodákat a történtekről. A személyleírás alapján egy hévízi szálloda személyzete jelezte a rendőrségnek a gyanúsított bejelentkezését, melynek köszönhetően a rendőrök 2017. július 11-én a hotel bárjában elfogták és előállították a csalót, aki részletes beismerő vallomást tett.

Az eljárás eddigi adatai alapján a 45 éves tettes 2017. május és június hónapban, hévízi és keszthelyi szálláshelyeken több mint 40 napot töltött el anélkül, hogy fizetett volna.

A nyomozás során kiderült, hogy az elfogott férfi Hévízen tartózkodása során három alkalommal is lopást követett el, kétszer a tókifolyónál fürdőző sértettek pénzét, egyszer pedig a szállásadója pénzét tulajdonította el.

A Keszthelyi Rendőrkapitányság Hévízi Rendőrőrsének munkatársai B. Jánost csalás és lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A nyomozók a férfit őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására.

Forrás: police.hu

Címlapról ajánljuk
Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

A leszokási hajlandóságot nagyban befolyásolja, hogy mennyire érezzük távolinak a dohányzás negatív, illetve a leszokás pozitív következményeit – derül ki az ELTE PPK kutatóinak 1500 dohányost bevonó vizsgálatából.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×