eur:
394.03
usd:
365.68
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Kompresszorban utazott a cigaretta

Kompresszorban utazott a cigaretta

Több mint 2 000 doboz adózatlan cigarettát találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei Hegyeshalomnál egy furgon szállítmányában elrejtve. A dohányterméket lefoglalták, a sofőr ellen feljelentést tettek – közölte az adóhatóság.

A NAV Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei az M1-es autópályán állítottak meg egy furgont, aminek rakterében ipari kompresszort szállítottak. A sofőr állítása szerint az autót Szegeden kölcsönözte, és a kompresszort javítani vitte Bécsbe.

Kompresszorban utazott a cigaretta

A NAV munkatársai azonban megállapították, hogy

a kompresszort házilag átalakították.

A sofőr azzal védekezett, hogy az autó kölcsönzése után a járművet egy ismeretlen személynek üresen átadta, aki azt a kompresszorral a rakterében hozta vissza javításra. A pénzügyőrök a tartály tetejére hegesztett elektromos motort leszerelték, és alatta egy csavarokkal rögzített lemezajtót találtak.

A helyszínen lévő

Cappy és Thor nevű szolgálati kutyák a pénzügyőröknek jelezték, hogy a lemez alatt cigaretta van.

Kompresszorban utazott a cigaretta

A NAV munkatársai a rejtekhelyről több mint 2 000 doboz különböző márkájú adózatlan cigarettát pakoltak ki. A sofőr a dohányterméket nem ismerte el sajátjának, elmondása szerint nem volt tudomása arról, hogy a szállított kompresszorban cigaretta van.

A pénzügyőrök a több mint kétmillió forint értékű adózatlan cigarettát lefoglalták, és orgazdaság miatt feljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×