eur:
393.44
usd:
368.32
bux:
65983.33
2024. április 24. szerda György
Elképesztő drogfogás - videók az akcióról

Elképesztő drogfogás - videók az akcióról

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást hét emberrel szemben - közölte a police.hu.

A gyanú szerint a 26 éves debreceni T. István rendszeresen vásárolt kábítószert budapesti ismerőseitől azért, hogy azt tovább értékesítse. A Hajdú-Bihar megyei nyomozók azonosították azt a négy férfit és azt a házaspárt, akik a megalapozott gyanú szerint az ország egész területén kábítószert árusítottak és kapcsolatba hozhatóak a debreceni férfival is.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság felderítői és nyomozói, a budapesti rendőrökkel közösen összehangolt akció keretén belül szerdán a Terrorelhárítási Központ műveleti egységeivel, valamint a Cívis Közterületi Támogató Alosztály munkatársaival azonos időpontban fogták el otthonaikban a hat gyanúsítottat.

A rendőrök

a házaspárnál közel 50 kilogramm marihuánát, 1 kilogramm kokaint, több millió forintot,

valamint külföldi valutát találtak. C. Józsefnél 3 kilogramm amfetamint, 2000 darab extasy tablettát, míg a többi gyanúsított lakásában további készpénzt, kábítószergyanús anyagot és növényi származékokat foglaltak le.

A nagyszabású akció során elfogott és a megyei rendőr-főkapitányságra előállított öt férfit, valamint a dunakeszi nőt a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták, bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására, amit a Debreceni Járásbíróság pénteken elrendelt, míg T. István az eljárás jelenlegi szakaszában szabadlábon védekezhet.

A nyomozóhatóság vizsgálja a gyanúsítottak külföldi kapcsolatait is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
A betont sosem fogjuk elhagyni, de még idén jöhet a zéró kibocsátású cement

A betont sosem fogjuk elhagyni, de még idén jöhet a zéró kibocsátású cement

A globális szén-dioxid-kibocsátás tavaly rekordszintre emelkedett, 1,4 százalékkal meghaladva a 2019-es, Covid előtti szintet, amelyet jellemzően a háztartások energiafelhasználása, a közlekedés, a nemzetközi légi közlekedés és hajózás okoz, de olyan iparágaknak is szerepe van benne, mint a műtrágya-, acélgyártás, olajfinomítás, vagy éppen a cementipar. Ugyanakkor azt kevesen tudják, hogy utóbbi szektor az elmúlt évtizedekben olyan átalakuláson megy keresztül, aminek következtében ma már globális trend a gyártás során a szén és egyéb fosszilis anyagok helyett az alternatív tüzelőanyagok használata, és még idén polcokra kerülnek a minimum 30 százalékkal kevesebb CO2 kibocsátással készült cement készítmények. Norvégiában pedig üzembe helyezik az első olyan CCS (Carbon Capture and Storage) technológiával működő cementgyárat, ahonnan zéró kibocsátású termékek kerülnek majd ki.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×