Ijesztő eset: kislányokat próbált elcsalni egy budai iskolából egy férfi

InfoRádió
2017. június 1. 18:59
Egy olvasói levélből derült ki a történet, és az is, hogy komoly az ügy. A férfit elkapták. Íme a módszere.

Olvasójától kapott csütörtök délelőtt egy levelet a 12.kerulet.ittlakunk.hu portál, amely szerint egy csuklyás férfi szerda délután el akart csalni egy negyedikes kislányt a Városmajor utcai Kós Károly Általános Iskola folyosójáról. A férfi nem járt sikerrel, mert a kislány résen volt, a betolakodó pedig elmenekült.

Az iskola nem akart nyilatkozni a lapnak, de értesítették a rendőrséget, valamint a családokat is arról, hogy szerda délben egy idegen el akarta csalni egyik alsós tanítványukat az intézményből.

„Dél körül az iskolába besurrant egy férfi, és megpróbált elcsalni egy kislányt. Szerencsére a kislány elszaladt előle, de annyira megijedt, hogy csak késve szólt a tanároknak” - fogalmaztak. Egészen pontosan az történt, hogy egy magas, csuklyás ember negyedikes lányokat próbált elcsábítani azzal a szöveggel, hogy „Gyertek, velem nem kell tanulni." Mivel a tanároknak nem szóltak rögtön a diákok, ezért az idegen el tudott szaladni - írta a portál.

A rendőrség addigra már állítólag értesült arról, hogy egy ilyen alak tűnt fel a Városmajorban.

Szerda délután a BRFK azt közölte a portállal, hogy:

"A Budapesti Rendőr-főkapitányság XII. kerületi Rendőrkapitányságára 2017. május 31-én érkezett bejelentés és a férfit a rendőrök június 1-jén a délutáni órákban elfogták. Elszámoltatása folyamatban van".