Rongyokba burkolt kalapáccsal ölt a kiskunhalasi gyilkos

InfoRádió
2017. május 16. 12:58
Két gyilkosságot is beismert.

Állampolgári bejelentésre kezdtek nyomozni a rendőrök 2016. februárjában, mert Kiskunhalason, a Keceli út környékén egy erdős területen egy idős férfi maradványait találták meg, aki, mint később kiderült, évekkel ezelőtt bűncselekmény áldozata lett.

Kiderült: S. Mihály még 2011 szeptemberében, a kiskunhalasi tanyáján egy szóváltást követően végzett férfi ismerősével, majd a testét elásta. Az ügyben 2016 június 30-án helyezték előzetes letartóztatásba az 59 éves férfit.

S. Mihály elfogását követően a Bács-Kiskun megyei nyomozók megvizsgáltak egy 2012 májusában történt halálesetet, mivel az nem messze a gyanúsított lakhelyétől történt.

A nyomozás kiderítette, hogy S. Mihály 2012. májusának egyik estéjén a dűlőút melletti erdőben várta az asszonyt. Kezeire kesztyűt, cipőjére ruhadarabokat húzott és a magával vitt kalapácsot is ruhával burkolta be. A férfi váratlanul odament a kerékpárját toló nőhöz és több alkalommal kalapácsával fejbe vágta, emiatt az 55 éves helyi sértett összeesett és meghalt. Ezt követően a gyanúsított a holttestet az út szélére húzta. A férfi a kihallgatásán az újabb emberölést is beismerte.

A rendőrök a nyomozást a napokban befejezték és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal a Bács-Kiskun Megyei Főügyészségnek küldik meg.