Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Sokkal súlyosabb büntetést kaphatnak a bundázó magyar focisták

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Letöltendő börtönbüntetést javasol a fellebbviteli főügyészség a bundabotrány első- és másodrendű vádlottja ellen – tudta meg a Magyar Idők. A vesztegetés miatt első fokon felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt Kenesei Zoltán és Lázár Mátyás három hónapon belül ismét a bíróság elé állhat.

A bundabotrány miatt a korábbi élvonalbeli labdarúgót, Kenesei Zoltánt a börtönbüntetés mellett pénzbírsággal és 1,2 millió forintos vagyonelkobzással is sújtaná a vádhatóság, és a másodrendű vádlottat, Lázár Mátyást is börtönbe küldené, indítványozza a közügyektől való eltiltását, valamint pénzbüntetésre és 1,2 millió forint vagyonelkobzásra kötelezné. További hét vádlott esetében az elsőfokú ítélet szerint hatályon kívüli helyezést és új eljárást indítványoz az ügyészség – árulta el a Magyar Idők kérdésére Csiha Gábor, a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség szóvivője.

A Fővárosi Törvényszék Kenesei Zoltánt hat, Lázár Mátyást hét hónap szabadságvesztésre ítélte, mindkét esetben három évre felfüggesztve, „gazdálkodó szervezet dolgozójának kötelessége megszegésére irányuló vesztegetés bűntette” miatt.

A bundabotrány 2011 nyarán robbant ki, az ügyészség szerint a magyar és külföldi tagokból álló bűnszervezet összesen harminchárom mérkőzést manipulált. Tizenöt- és negyvenezer euró közötti összegekben fogadtak, a megvesztegetett játékosok alkalmanként ezer és tízezer euró közötti összeget kaptak a csalásban való részvételért.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!