eur:
393.73
usd:
365.16
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Reagált Zuckerberg az újabb Facebookos gyilkossági közvetítésre

Öngyilkos lett az a férfi, aki a hét végén az egyesült államokbeli Clevelandben a nyílt utcán megölt egy idős férfit, miközben a gyilkosságot videóra vette és feltöltötte a Facebook közösségi portálra - közölte kedden a rendőrség.

A feltételezett gyilkosra, akit nagy erőkkel keresett a rendőrség, a pennsylvaniai Erie megyében találtak rá, és amikor üldözőbe vették a rendőrök, lőfegyverével öngyilkos lett.

A rendőrség nagy erőkkel kutatott a 37 éves Steve Stephens után, akit azzal gyanúsítottak, hogy vasárnap megölte a 74 éves Robert Godwint, akit nem is ismert. Az idős férfi egy családi húsvéti ebédről volt hazatérőben, amikor a gyanúsított a felvétel tanúsága szerint odalépett hozzá az utcán, és agyonlőtte.

Steve Stephens videofelvételt készített a gyilkosságról, és még aznap közzétette a felvételt a Facebook közösségi portálon. Egy másik videóban közölte, hogy eddig 13 embert ölt meg, és készül a tizennegyedik gyilkosságra. A rendőrség szerint egyelőre csak egy gyilkosság írható a számlájára.

A gyilkosságról készült videó két órán át volt fenn a közösségi portálon, mielőtt eltávolították, az elkövető teljes Facebook-fiókjával együtt.

Felülvizsgálják a módszereiket

A Facebook mindent megtesz, hogy elkerüljék az olyan  esetek megismétlődését, mint a vasárnapi gyilkosságról készült felvétel posztolása - közölte kedden a vállalat vezérigazgatója, Mark Zuckerberg, aki a Facebook szoftverfejlesztőinek éves konferenciáján beszélt, és kifejezte együttérzését az áldozat barátainak és hozzátartozóinak.

A Facebookon a gyilkosságról készül felvétel feltöltése egyike volt azoknak az eseteknek, amikor gyilkosságokról, támadásokról és más erőszakos incidensekről készült felvételeket streameltek (élőben közvetítettek) vagy az elkövetésük után posztoltak ki a közösségi hálóra.

A Facebook számít az 1,9 milliárd felhasználójára, hogy jelenti, ha erőszakos tartalmat lát, és több ezer alkalmazottja foglalkozik ezekkel a jelentésekkel.

Hétfői közleményében a cég közölte: a Stephens által a gyilkosságról feltöltött videó a gyanúsított saját oldalán volt. Bejelentették, hogy felülvizsgálják a kifogásolható tartalmakról szóló jelentéseknek és ezen tartalmak eltávolításának a módszereit.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×