Quaestor-ügy: váratlan fejlemény Tarsoly Csaba ügyében

InfoRádió
2017. április 11. 13:10
Csalás és sikkasztás miatt már jó ideje folyik eljárás a Quaestor-csoport vezetője, Tarsoly Csaba és társai ellen, de a Magyar Nemzet értesülései szerint pénzmosás, csalás, hűtlen kezelés és okirat-hamisítás miatt is nyomoznak a hatóságok.

Bár már hónapok óta tart a Quaestor-per a Fővárosi Törvényszéken, a Nemzeti Nyomozó Iroda és a Fővárosi Főügyészség még nagy erőkkel nyomoz négy olyan eljárásban, amelyet elkülönítettek a Tarsoly Csaba és társai ellen zajló alapügytől - írja a Magyar Nemzet.

Tavaly január 29-én ugyanis „csak” csalás és sikkasztás miatt nyújtott be egy 1548 oldalas vádiratot Tarsoly Csaba és tíz társa ellen a törvényszékre a Fővárosi Főügyészség. Öt vádpontban 5458 rendbeli csalást és sikkasztást rónak a 11 vádlott terhére. A Quaestor-cégcsoport mintegy 32 ezer ügyfelének okozott kár meghaladja a 70 milliárd forintot. Tarsolyék akár 25 évet is kaphatnak, ha a bíróság megalapozottnak tartja a vádat.

A lap szerint azonban további négy eljárás is folyik:

  • Pénzmosás gyanúja miatt indult egy külföldi bankkal kapcsolatos tranzakciók miatt – ebben jogsegélykérelem alapján várnak információkat a magyar szervek.
  • Csalás miatt is nyomoznak, eddig tíz gyanúsítottat hallgattak ki, és a Kurázsi befektetési jegyekkel kapcsolatban elkövetett tranzakciókat vizsgálják: egy technikai számla segítségével a Quaestor munkatársai nem létező befektetési jegyeket vettek át a kibocsátó tudta nélkül, majd visszaváltották azokat, jelentős kárt okozva ezzel a befektetési jegyek kibocsátóinak.
  • Hűtlen kezelés és más bűncselekmény miatt nyomoznak a Soltvadkert és Vidéke Takarékszövetkezet által 2004-től állampapír-vásárlás címén a Quaestornak utalt kifizetések ügyében, mert ténylegesen semmiféle állampapír-vásárlás nem történt. 
  • A közokirat-hamisítás miatt folyó nyomozás ahhoz az adásvételhez kapcsolódik, amelyben Tarsoly rövid időre eladta cégbirodalmát O. Bélának.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!