eur:
394.26
usd:
370.42
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Súlyosabb bűncselekmény miatt kell felelnie a Szentendrei úti ámokfutónak

Súlyosabb bűncselekmény miatt kell felelnie a Szentendrei úti ámokfutónak

A Szentendrei úti halálos baleset gyanúsítottja előzetes letartóztatásának meghosszabbítását indítványozza az ügyészség - közölte a Fővárosi Főügyészség.

A férfi már súlyosabb bűncselekménnyel gyanúsítható; a nyomozó hatóság folytatólagos kihallgatása keretében vele szemben a korábbihoz képest súlyosabb bűncselekmény, így

halált okozó ittas járművezetés bűntettének megalapozott gyanúja miatt jár el.

A férfi még március 18-án Budapesten, a Szentendrei úton hátulról belerohant egy előtte álló, piros lámpánál várakozó gépkocsiba, amelyben a sofőr és utasa az életét vesztette.

A nyomozás során beszerzett vegyész szakértői vélemény szerint a gyanúsított a gépkocsit ittas állapotban vezette, ezért a korábban halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével gyanúsított férfival súlyosabb bűncselekmény, a halált okozó ittas járművezetés bűntettének megalapozott gyanúját közölték.

A férfi a gyanúsítás módosítása ellen panaszt jelentett be, amit a Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség elutasított, és indítványozta az előzetes letartóztatás meghosszabbítását további három hónappal.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×