eur:
392.53
usd:
365.83
bux:
66755.33
2024. április 25. csütörtök Márk

Elképesztő módszer: ha már a nyakára jártak a hitelesek, bankfiókokat üríttetett ki a csaló

Közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt emelt vádat a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség egy 35 éves nővel szemben, aki 2015 és 2016 években összesen nyolc alkalommal telefonált pénzintézetekben elhelyezett bombák robbanásával fenyegetve.

A vádlott nő 2014-től azzal foglalkozott, hogy magánszemélyek és pénzintézetek között közvetített bedőlt hitelek rendezése, lezárása tárgyában. Azonban tényleges kapcsolata nem volt az érintett bankokkal. Amikor az ügyfelek már nagyon a nyakára jártak az egyeztetés elmaradása miatt, konkrét időpontot beszélt meg velük az adott bankfiókban. Ezt követően, pár órával a megbeszélt időpont előtt, telefonon felhívta a 112-es segélyhívót és közölte, hogy az adott pénzintézetben bomba fog robbanni - közölte az ügyészség.

A rendőrség és a katasztrófavédelem nagy erőkkel vonult a helyszínekre és volt, hogy több száz embert kellett evakuálni az intézkedés időtartamára. Ilyenkor a bankok környékét lezárták, a fiók működését felfüggesztették, így a vádlott hivatkozhatott arra az ügyfelei előtt, hogy tőle független okok miatt hiúsult meg az ügyintézés.

2015. áprilistól novemberig összesen négy alkalommal jelentett hamis bombariadót egy bank budapesti fiókjaival kapcsolatban. 2015 novemberében Budapesten a Váci úton tizenegy épületből mintegy ezerhétszáz embert kellett evakuálni.

2016 júliusában Miskolc belvárosában az egyik bankfiók tekintetében három alkalommal is tett bejelentést, de egy szikszói takarékszövetkezetnél is kellett intézkedni a hamis bejelentése miatt.

Az ügyfelektől átvett és vissza nem fizetett ügyintézési díj kapcsán külön folyik a büntető eljárás.

A korábban már hasonló csalásokért börtönt is megjárt, visszaesőnek minősülő vádlottat 2016 júliusában fogták el, majd előzetes letartóztatásba került. Az ügyészség vele szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×