eur:
392.54
usd:
366.04
bux:
66702.54
2024. április 25. csütörtök Márk
Három megye családi házait rabolta ki egy banda

Három megye családi házait rabolta ki egy banda

Jellemzően arany ékszereket és készpénzt loptak, most vádemelési javaslattal zárult ellenük a nyomozás.

Öt ember ellen több rendbeli bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett lopás bűntett és lopás vétség megalapozott gyanúja miatt nyomozott egy dejtári, egy nagylóci, egy őrhalmi, egy balassagyarmati és egy mohorai ember ellen. A két férfi és két nő 2015. március 17. és 2016. április 3. között Pest, Heves és Nógrád megyei településeken - így Szarvasgede, Tar, Demjén, Boldog, Markaz, Noszvaj, Kosd, Letkés, Abony és Gomba területén - követett el vagyon elleni bűncselekményeket.

A nyitott ajtón keresztül, esetenként a zárszerkezet megrongálásával, illetve a nyílászárók befeszítésével összesen 13 családi házba mentek be, ahonnan jellemzően készpénzt és arany ékszereket tulajdonítottak el - írta a police.hu.

Három megye családi házait rabolta ki egy banda

A nyomozás adatai szerint egy ötödik nő is jelen volt, amikor egy szarvasgedei családi házból tulajdonítottak el aranyékszereket és készpénzt.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a 36 éves dejtári férfit és négy társát 2016. április 3-án elfogták, gyanúsítottként kihallgatták és őrizetbe vették. Az illetékes bíróság 2016. április 6-án elrendelte K. Ignác és R. Tamás előzetes letartóztatását, valamint R. Attila, R. Ferencné és R. Ignácné házi őrizetét.

A nyomozók az eltulajdonított tárgyak egy részét megtalálták és lefoglalták.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya a több rendbeli bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett lopás bűntett és lopás vétség megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást a napokban befejezte, és a nyomozás során keletkezett iratokat vádemelési javaslattal továbbította a Pásztói Járási Ügyészség részére.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Valóra vált Moszkva rémálma, újra megindultak a csúcsfegyverek Ukrajnába - Háborús híreink csütörtökön

Valóra vált Moszkva rémálma, újra megindultak a csúcsfegyverek Ukrajnába - Háborús híreink csütörtökön

Mostanra biztossá vált, hogy az Egyesült Államok a hivatalos fegyverszállítmányok megindulása előtt adott Ukrajnának az ATACMS közepes hatótávolságú ballisztikus rakétákból, az Egyesült Királyság pedig Paveway IV-es "okosbombákat" fog adni Kijevnek. Az orosz csapatok előretörése mindeközben rendületlenül tart, több falut is elfoglaltak egyetlen nap leforgása alatt. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×