Három megye családi házait rabolta ki egy banda

InfoRádió / MTI
2017. március 15. 12:46
Jellemzően arany ékszereket és készpénzt loptak, most vádemelési javaslattal zárult ellenük a nyomozás.

Öt ember ellen több rendbeli bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett lopás bűntett és lopás vétség megalapozott gyanúja miatt nyomozott egy dejtári, egy nagylóci, egy őrhalmi, egy balassagyarmati és egy mohorai ember ellen. A két férfi és két nő 2015. március 17. és 2016. április 3. között Pest, Heves és Nógrád megyei településeken - így Szarvasgede, Tar, Demjén, Boldog, Markaz, Noszvaj, Kosd, Letkés, Abony és Gomba területén - követett el vagyon elleni bűncselekményeket.

A nyitott ajtón keresztül, esetenként a zárszerkezet megrongálásával, illetve a nyílászárók befeszítésével összesen 13 családi házba mentek be, ahonnan jellemzően készpénzt és arany ékszereket tulajdonítottak el - írta a police.hu.

A nyomozás adatai szerint egy ötödik nő is jelen volt, amikor egy szarvasgedei családi házból tulajdonítottak el aranyékszereket és készpénzt.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a 36 éves dejtári férfit és négy társát 2016. április 3-án elfogták, gyanúsítottként kihallgatták és őrizetbe vették. Az illetékes bíróság 2016. április 6-án elrendelte K. Ignác és R. Tamás előzetes letartóztatását, valamint R. Attila, R. Ferencné és R. Ignácné házi őrizetét.

A nyomozók az eltulajdonított tárgyak egy részét megtalálták és lefoglalták.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya a több rendbeli bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett lopás bűntett és lopás vétség megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást a napokban befejezte, és a nyomozás során keletkezett iratokat vádemelési javaslattal továbbította a Pásztói Járási Ügyészség részére.