eur:
394.41
usd:
370.12
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Lövések dördültek a magyar-ukrán határon

Csak levegőbe leadott lövésekkel sikerült megakadályozniuk egy illegális cigarettaszállítmány Magyarországra juttatását az ukrán határőröknek.

A munkácsi határőr parancsnokság járőrei szombat hajnalban akadályozták meg egy nagyobb cigaretta-szállítmány átjutását a magyar-ukrán zöldhatáron. A határvadászok a kárpátaljai Nagypalád térségében figyeltek fel egy kisebb társaságra a határsávban. A csempészek a járőrök felszólítására nem reagáltak, ezért

a határőrök figyelmeztető lövéseket adtak le

a levegőbe. Az elkövetők erre elmenekültek, ám a helyszínen hagytak 28 kartont, amelyek 13 700 doboz cigarettát tartalmaztak.

Az ukrán járőrök értesítették a történtekről magyar kollégáikat, akik a határ túloldalán két, szintén dohányárut tartalmazó kartonláda mellett őrizetbe vettek egy férfit, aki a gyanú szerint a csempészbanda tagja volt. Az ügyben mindkét ország hatóságai nyomozást indítottak - írja az Origo.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×