eur:
393.82
usd:
365.52
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Elfogták a halálfurgon sofőrjét - videó

Elfogták a halálfurgon sofőrjét - videó

A bíróság pénteken elrendelte egy bolgár férfi előzetes letartóztatását, aki 2015 júniusában egy kisteherautó sofőrjeként vett részt illegális bevándorlók szállításában - közölte a police.hu.

A szakértők megállapították, hogy az S. Jordanov által szállított embereknél a zárt raktérben fennállt a túlmelegedés és kiszáradás veszélye, továbbá hogy a csukott ajtók miatt nem volt érdemi levegőcsere. Az utazás a raktérben tartózkodók számára jelentős testi-lelki gyötrelemmel járt.

A gyanú szerint az 51 éves S. Jordanov a szállításban egy bűnszervezet tagjaként vett részt. Ennek a bűnszervezetnek a tevékenységéhez - de egy másik sofőrhöz - köthető a 2015. augusztus 27-ei tragédia, amikor az ausztriai A4-es autópálya 71 ember fulladt meg egy zárt rakterű teherautóban.

A rendőrség korábban azt közölte, hogy ez a bűnszervezet több mint ezer embert csempészett nyugatra.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda embercsempészés megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást a bűnszervezet kilenc tagja ellen, köztük néggyel szemben emberölés miatt is. A rendőrök 2016 októberében a nyomozás végéhez értek, az ügyben jelenleg az iratismertetés zajlik.

E bűnszervezethez kapcsolódó három bolgár állampolgárral szemben a hatóság nemzetközi elfogatóparancsot bocsátott ki, és egyikük volt S. Jordanov, aki 2015. június 22-én egy kistehergépkocsi sofőrjeként vett részt emberek szállításában.

A német rendőrök tavaly december 10-én Németországban közúti ellenőrzés során igazoltatták a körözött S. Jordanovot, akit elfogtak, majd február 14-én átadták a magyar rendőröknek.

A Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai S. Jordanovot gyanúsítottként hallgatták ki a csempészett személy sanyargatásával, bűnszervezetben elkövetett embercsempészés bűntettének megalapozott gyanúja miatt. A bíróság pénteken elrendelte a férfi előzetes letartóztatását.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×