eur:
393.78
usd:
365.35
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Kétszáz millióval csapták be a szerelmes nőt

A Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség több rendbeli csalás bűntette miatt emelt vádat négy személlyel szemben, akik több mint 200 millió forintot csaltak ki egy nőtől.

A vádlottak közül ketten házastársak, a férj évek óta vagyon elleni és erőszakos bűncselekményekből tartja fenn magát. A férfi két éve megismerkedett egy tehetős vállalkozó feleségével. A sértett nőnek azt állította, hogy házassága megromlott és vele képzeli el a jövőjét. A nő ezt elhitte, ezért rövid idő után elköltözött férjétől - közölte az ügyészség honlapján.

Mivel a vádlott tartott a férjtől, ezért azt hangoztatta az asszonynak, hogy férjét börtönbe kell juttatnia, azonban előtte a családi vagyont ki kell menteni. A feleség a vádlott utasítása alapján több feljelentést is tett férje ellen, míg a családi vagyont fokozatosan átadta. Ez részben készpénzben történt, mert a férfi a közös jövőjük megalapozása miatt különböző vállalkozásokkal hitegette, másrészt a nő a nevén lévő ingatlant, nagy értékű gépjárműveket átíratta a vádlott cégeire. A sértett megtévesztésében a vádlott segítségére volt a felesége, illetve két ismerőse is.

A vádlott összesen mintegy 200 millió forint értékű vagyont szerzett meg, melyek egy részét feleségével együtt utazásra, illetve megélhetésre költötte, míg a vagyon többi része az eljárás során visszakerült a sértetthez.

A férfit emellett az ügyészség további csalásokkal is vádolja, melyek során különböző sértetteket tévesztett meg és közel 30 millió forint kárt okozott.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×